Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2019

Τροποποίηση της Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων του διυλιστηρίου των ΕΛΠΕ στον Ασπρόπυργο

Από το worldenergynews.gr
Με απόφαση του αρμόδιου Γενικού Διευθυντή Περιβαλλοντικής Πολιτικής του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανανεώνεται/ τροποποιείται η υπ’ αρ. πρωτ. 101138/1.10.2009, Δ/νση Ε.Α.Ρ.Θ. /ΥΠΕΧΩΔΕ, Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ), για τη λειτουργία του διυλιστηρίου Βιομηχανικές Εγκαταστάσεις Ασπροπύργου (ΒΕΑ) της εταιρείας ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε., που λειτουργεί στο 17ο χλμ. της Εθνικής Οδού Αθηνών-Κορίνθου, στον Ασπρόπυργο του Ν. Αττικής.

Η τροποποίηση αφορά:


1.    Στην εφαρμογή των Βέλτιστων Διαθέσιμων Τεχνικών για τις εγκαταστάσεις διύλισης.
2.    Στην εγκατάσταση και λειτουργία μίας Μονάδας Ανάκτησης Ατμών (VRU) στις λιμενικές εγκαταστάσεις του διυλιστηρίου.
3.    Στην κατασκευή νέας μεταλλικής (χαλύβδινης) σωληνογέφυρας, ύψους 16m για τη διέλευση δύο γραμμών της νέας Μονάδας Ανάκτησης Ατμών, καθώς και γραμμών μεταφοράς προϊόντων και βοηθητικών παροχών, πάνω από την Περιφερειακή Οδό Αιγάλεω.
4.    Επεμβάσεις στους αεριοστροβίλους GTS και στο λέβητα Ε για τη μείωση των εκπομπών NOx με εγκατάσταση εξοπλισμού και αλλαγή χρήσης μίγματος καυσίμου.
5.    Στην εγκατάσταση ηλεκτροστατικού φίλτρου (ESP) στη Μονάδα Καταλυτικής Πυρόλυσης FCC.
6.    Στην αναβάθμιση της υφιστάμενης Μονάδας Επεξεργασίας Υγρών Αποβλήτων με εγκατάσταση εξοπλισμού.
7.    Στην επέκταση/αναβάθμιση της υφιστάμενης λιμενικής εγκατάστασης του Παλαιού Προβλήτα. Κατασκευή νέας κεντρικής νησίδας, κατασκευή δύο νέων σταθερών ναυδέτων πρόσδεσης (mooring dolphins) για ταυτόχρονη εξυπηρέτηση δύο δεξαμενόπλοιων, κατασκευή ενός ακόμη κεντρικού βάθρου για την σύνδεση της παλαιάς και νέας εγκατάστασης όσο και την σύνδεση της τελευταίας με τις χερσαίες εγκαταστάσεις των ΕΛΠΕ, κατασκευή νέου υπέργειου σωληνοδιαδρόμου (pipe rack) όδευσης των σωλήνων τροφοδοσίας των δύο νέων θέσεων φόρτωσης που θα διαμορφωθούν επί του παλαιού προβλήτα και τις δύο θέσεις της επέκτασης.
8.    Στην εγκατάσταση και λειτουργία τριών νέων επιχωματωμένων οριζόντιων κυλινδρικών δεξαμενών αποθήκευσης υγραερίων και του απαιτούμενου εξοπλισμού διασύνδεσης.
9.    Στην εγκατάσταση ενός νέου μεταλλικού, υπέργειου αγωγού μεταφοράς diesel, σύνδεσης του διυλιστηρίου με την εγκατάσταση “ΕΚΟ ΑΒΕΕ” Ασπροπύργου (Ελληνικά Καύσιμα Ορυκτέλαια (ΕΚΟ) ΑΒΕΕ, πρώην BP Hellas Α.Ε. – MOBIL OIL HELLAS Α.Ε., στα Νεόκτιστα Ασπροπύργου Αττικής, μέσω υφιστάμενου καναλιού αγωγών.

Στην παρούσα απόφαση περιλαμβάνεται και η αναδιατύπωση των εγκεκριμένων περιβαλλοντικών όρων, προκειμένου αυτοί να ενσωματωθούν στην ΑΕΠΟ και να αποτελέσουν ενιαίο κείμενο, το περιεχόμενο του οποίου να ανταποκρίνεται στις προδιαγραφές της Κ.Υ.Α. 48963/12 (ΦΕΚ 2703 Β) και το εν λόγω διυλιστήριο να λειτουργεί σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου