Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2019

Πανεπιστήμιο της Μπολόνια: Κλιματικός φασισμός εναντίον Έλληνα Καθηγητή του Εθν. Μετσόβιου Πολυτεχνείου.


Από το greeklignite.blogspot.com
Το 2011 στο Ευγενίδειο Ίδρυμα διοργανώθηκε μια ανοιχτή συζήτηση με θέμα "Το κλίμα της γης αλλάζει ή το αλλάζουμε;", ανάμεσα στον καθηγητή στην Υδρολογία και Ανάλυση Συστημάτων Υδραυλικών Έργων της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών ΕΜΠ Δημ. Κουτσογιάννη και τον τότε Πρόεδρο της Επιτροπής 20-20-20 καθηγητή Δημ. Λάλα. Όπως μπορεί κάποιος να δει στο σχετικό βίντεο αναπτύχθηκε ένας πολιτισμένος..
διάλογος και ξεδιπλώθηκαν επιχειρήματα κι απ' τις δυο πλευρές. Κανείς δεν διανοήθηκε να επιβάλει μονομερώς τις προδήλως αντιεπιστημονικές απόψεις πως "η επιστήμη έχει καταλήξει" ή "το 97% των επιστημόνων συμφωνεί". 

Στις 26/11/2019 ο καθηγητής Δημ. Κουτσογιάννης είχε προσκληθεί στο Πανεπιστήμιο της Μπολόνια για να δώσει διάλεξη με θέμα "Το κλίμα αλλάζει ... εδώ και 4,5 δισεκατομμύρια χρόνια". Η πρόσκληση προκάλεσε τη μήνι Ιταλών Κλιματικών Σταυροφόρων, που ούτε λίγο ούτε πολύ ανάγκασαν τον Πρύτανη να ματαιώσει τη διάλεξη! Ούτε λόγος για διάλογο κι ανταλλαγή επιχειρημάτων!

Πρόκειται για πρωτοφανή ενέργεια "πράσινου" ολοκληρωτισμού, που έρχεται να συμπληρώσει όσα ανέφερα στις αρχές του μήνα: Καλωσορίσατε στο Νέο Μεσαίωνα! Πληθαίνουν τα περιστατικά εκφοβισμού και παρεμπόδισης επιστημόνων. Όταν έγραφα την ανάρτηση εκείνη το περιστατικό της Μπολόνια ήταν ήδη γνωστό, από απανωτά δημοσιεύματα στη ...
La Repubblica, που εμφάνιζαν τον Έλληνα καθηγητή ως "prof negazionista": αν ζητήσετε μετάφραση απ' τη Google θα σας δώσει "αρνητής του Ολοκαυτώματος".

https://ricerca.repubblica.it/repubblica/archivio/repubblica/2019/11/05/clima-rivolta-in-ateneo-sul-prof-negazionistaBologna07.html.

https://ricerca.repubblica.it/repubblica/archivio/repubblica/2019/11/05/le-frasi-lo-scontro-sul-climaBologna07.html.

https://ricerca.repubblica.it/repubblica/archivio/repubblica/2019/11/09/ambiente-il-prof-negazionista-rinviato-a-data-da-destinarsiBologna13.html.

Ο καθηγητής Δημ. Κουτσογιάννης δημοσίευσε μια ολοκληρωμένη και ιδιαίτερα εμπεριστατωμένη παρουσίαση του ιστορικού ματαίωσης της διάλεξης, που μπορείτε να δείτε ολόκληρη είτε στο Researchgate είτε στον ιστότοπο της ερευνητικής ομάδας Ιτιά του ΕΜΠ, απ' όπου και η εικόνα με την ακύρωση της διάλεξης.  

Το κυνήγι μαγισσών έχει ξεκινήσει, η νέα Ιερά Εξέταση στήνεται απ' άκρου σ' άκρο του πλανήτη, ο Κλιματικός Φασισμός δεν χτυπά απλά την πόρτα, είναι ήδη μέσα στο παγκόσμιο σπίτι. Η στάση των Ιταλών αποτελεί προσβολή προς ολόκληρο τον Ελληνικό Ακαδημαϊκό κόσμο και θα στιγματίζει για τα επόμενα πολλά χρόνια αυτούς που, αντί να παραθέσουν τα δικά τους επιχειρήματα, μετέτρεψαν το χώρο ελεύθερης έκφρασης σε χώρο ολοκληρωτικής μονομέρειας.

Τα περιστατικά αυτά αποδεικνύουν περίτρανα αυτό που έγραφα στις 28 Οκτωβρίου, πως Το νέο ΟΧΙ πρέπει να είναι ενάντια στη Φασιστική Κλιματική Υστερία και τον Περιβαλλοντικό Λαϊκισμό! Θυμίζω πως απ' την Αρχαία Ελλάδα και την Αθηναϊκή Δημοκρατία μας έρχεται το "Πάταξον μεν, άκουσον δε!", ενώ απ' την Ευρώπη του Διαφωτισμού μας έρχεται το "Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες".

Σημειώνω τέλος πως το Πανεπιστήμιο της Μπολόνια είναι το παλαιότερο σε λειτουργία πανεπιστήμιο του κόσμου και το δεύτερο μεγαλύτερο πανεπιστήμιο στην Ιταλία. Ήταν μάλλον το πρώτο πανεπιστήμιο που ιδρύθηκε στο δυτικό κόσμο, καθώς η ίδρυσή του τοποθετείται στο τέλος του 11ου αιώνα. Σύμβολό του έχει το "Alma Mater Studiorum", μια λατινική φράση που σ' ελεύθερη μετάφραση σημαίνει "Καλλιεργώντας τη μητέρα των σπουδών" και ως τέτοιο πέρασε απ' την Αναγέννηση και το Διαφωτισμό, αλλά πλέον επικράτησε ο σκοταδισμός. Εκατοντάδες -ή ίσως χιλιάδες- Έλληνες φοίτησαν στο Πανεπιστήμιο της Μπολόνια, αλλά δυστυχώς η ακαδημαϊκή ελευθερία δεν μένει πια εκεί!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου