Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2019

Baker Hughes: Αυξήθηκαν οι πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου - Μεγάλη άνοδος στην Permian

Από το worldenergynews.gr
Οι αμερικανικές επιχειρήσεις ενέργειας προσέθεσαν τις περισσότερες πετρελαιοπηγές αυτή την εβδομάδα από τον Φεβρουάριο του 2018 – κυρίως στη  Permian- παρόλο που οι παραγωγοί μείωσαν τις δαπάνες για νέες γεωτρήσεις για το μεγάλο μέρος αυτού του έτους.

Οι εταιρείες πρόσθεσαν..
18 πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου την εβδομάδα έως τις 20 Δεκεμβρίου, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό στις 685, το υψηλότερο επίπεδο από τις αρχές Νοεμβρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της  Baker Hughes Co.

Την ίδια εβδομάδα πριν από ένα χρόνο, υπήρχαν 883 ενεργές εξέδρες.
Στη Permian στο Δυτικό Τέξας και το ανατολικό Νέο Μεξικό, το μεγαλύτερο πεδίο σχιστολιθικού πετρελαίου της χώρας, οι drillers πρόσθεσαν 15 εξέδρες, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό στη λεκάνη σε 414.

Παρά την άνοδο αυτής της εβδομάδας, ο αριθμός των πλατφορμών σημειώνει μείωση για το πρώτη χρονιά από το 2016. Αυτή η ετήσια υποχώρηση ανέρχεται σε 200, και  είναι πολύ μικρότερη από την πτώση των 963 εξέδρων του 2015, σύμφωνα με τα στοιχεία του Baker Hughes από το 1987.

Η εξέλιξη του εγκαταστάσεων πετρελαίου, ένας πρώιμος δείκτης μελλοντικής παραγωγής, έχει ήδη μειωθεί σε ρεκόρ 12 συνεχόμενων μηνών, καθώς οι ανεξάρτητες εταιρείες έρευνας και παραγωγής μείωσαν τις δαπάνες για νέες γεωτρήσεις καθώς οι μέτοχοι αναζητούν καλύτερες αποδόσεις σε περιβάλλον με χαμηλές τιμές ενέργειας.

Παρόλο που ο αριθμός των εγκαταστάσεων γεώτρησης νέων φρεατίων υποχώρησε μέχρι στιγμής φέτος, η παραγωγή πετρελαίου των ΗΠΑ συνέχισε να αυξάνεται εν μέρει επειδή η παραγωγικότητα των εναπομεινάντων εγκαταστάσεων - η ποσότητα των νέων πετρελαιοπηγών που παράγονται ανά εξέδρα - έχει αυξηθεί σε επίπεδα ρεκόρ στις μεγάλες σχιστολιθικές λεκάνες.
Ωστόσο, ο ρυθμός αύξησης της παραγωγής επιβραδύνθηκε.

Η Αμερικανική Υπηρεσία Πληροφοριών για την Ενέργεια  ΕΙΑ εκτιμά ότι η παραγωγή αργού πετρελαίου θα φθάσει τα 12,3 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα (bpd) το 2019 και τα 13,2 εκατομμύρια bpd το 2020 από 11,0 εκατομμύρια bpd το 2018.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης αμερικανικού αργού διαπραγματεύθηκαν την Παρασκευή γύρω στα 60 δολάρια ανά βαρέλι, σημειώνοντας άνοδο για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα, καθώς η χαλάρωση των εμπορικών εντάσεων μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας ενίσχυσε τις προοπτικές παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης.

Τα διαπραγματεύσιμα συμβόλαια αργού των ΗΠΑ διαπραγματεύονταν περίπου 58 δολάρια το βαρέλι για το υπόλοιπο του 2020 και 54 δολάρια για το 2021 σε σχέση με $ 64,90 το 2018 και $ 56,94 μέχρι τώρα το 2019.

Η εταιρεία παροχής χρηματοοικονομικών υπηρεσιών στις ΗΠΑ Cowen & Co ανέφερε αυτή την εβδομάδα ότι 23 από τις ανεξάρτητες εταιρείες ερευνών και παραγωγής (E & P) που παρακολουθεί ανακοίνωσαν  εκτιμήσεις δαπανών για το 2020.

Η Cowen επεσήμανε  ότι υπήρξαν 17 μειώσεις, μία παρέμεινε αμετάβλητη και πέντε προχώρησαν σε αυξήσεις, γεγονός που υποδηλώνει μείωση κατά 13% σε ετήσια βάση το 2020. Αυτό δεν περιλαμβάνει μεγάλες εταιρείες, οι οποίες αντιπροσωπεύουν το 13% της καταμέτρησης της εγκατάστασης και θα μπορούσαν να είναι επίπεδες μέχρι τα σημερινά επίπεδα.

Σε ετήσια μέχρι σήμερα, ο συνολικός αριθμός των εγκαταστάσεων πετρελαίου και φυσικού αερίου που δραστηριοποιούνται στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι κατά μέσο όρο 946. Οι περισσότερες εγκαταστάσεις παράγουν τόσο πετρέλαιο όσο και φυσικό αέριο.

Ο αριθμός των εγκαταστάσεων αερίου των ΗΠΑ, εν τω μεταξύ, μειώθηκε σε 125, το χαμηλότερο  επίπεδο από τον Δεκέμβριο του 2016.

Οι αναλυτές στην αμερικανική επενδυτική τράπεζα Simmons & Co, Piper Jaffray, προβλέπουν ότι ο ετήσιος μέσος όρος των συνδυασμένων εγκαταστάσεων  πετρελαίου και φυσικού αερίου θα κυμανθεί από ένα τετραετές υψηλό 1,032 το 2018 σε 943 το 2019 και 816 το 2020 πριν αυξηθεί σε 849 2021

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου