Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2019

Οι περιβαλλοντικοί κανονισμοί και η επίδρασή τους στην αγορά πετρελαίου

Από το naftikachronika.gr
Η τέταρτη μεγαλύτερη πετρελαιοπαραγωγός χώρα-μέλος του OPEC, το Κουβέιτ, φαίνεται πως θα αναθεωρήσει τους μακροχρόνιους στόχους για την παραγωγή πετρελαίου, καθώς οι αυξανόμενοι περιβαλλοντικοί κανονισμοί αναμένεται να περιορίσουν την ανάπτυξη της παγκόσμιας ζήτησης.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, η κρατική πετρελαϊκή του Koυβέιτ, Kuwait Petroleum Corporation (KPC), σχεδιάζει ..
να μειώσει την παραγωγική της ικανότητα από τα 4,75 εκατ. τόνους βαρέλια/ημέρα στα 4 εκατ. βαρέλια έως το 2040. Αξίζει να τονιστεί ότι, μόλις δύο χρόνια πριν, το Koυβέιτ ανακοίνωνε τα πλάνα του για αύξηση της παραγωγής από τα υφιστάμενα τότε επίπεδα των 3 εκατ. βαρελιών/ημέρα στα 4,75 εκατ. βαρέλια/ημέρα έως το 2040.

Μάλιστα, τον περασμένο Απρίλιο, ανακοίνωσε την πρώτη φάση της παραγωγής βαρέος πετρελαίου, στοχεύοντας να ενισχύσει την παραγωγή αργού από τα 60.000 βαρέλια/ημέρα στα 430.000 βαρέλια/ημέρα.

Αναλυτές σημειώνουν, τέλος, ότι η κίνηση του Κουβέιτ για τη μείωση της παραγωγής ελέω περιβαλλοντικών κανονισμών αποτελεί την πρώτη μεταξύ των κρατών-μελών του ΟΠΕΚ, καθώς εκτιμούν ότι και άλλες σημαντικές πετρελαιοπαραγωγοί χώρες θα ακολουθήσουν το ίδιο παράδειγμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου