Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2019

Δισεκατομμυριούχοι έτοιμοι να αγοράσουν περιουσιακά στοιχεία πετρελαίου και φυσικού αερίου στις ΗΠΑ

Από το worldenergynews.gr
Δισεκατομμυριούχοι περιβάλλουν το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο των Ηνωμένων Πολιτειών, προσπαθώντας να αποκτήσουν περιουσιακά στοιχεία φθηνά, σε μια εποχή που η κατάσταση του κλάδου αποθαρρύνει άλλους επενδυτές.

Ο Sam Zell συνεργάστηκε..
με τον Tom Barrack Jr.  για να αγοράσει πετρελαϊκά περιουσιακά στοιχεία στην Καλιφόρνια, το Κολοράντο και το Τέξας σε τιμές πώλησης- φωτιά από εταιρείες που προσπαθούν να ξεπεράσουν την επερχόμενη πιστωτική κρίση.

Ο ιδιοκτήτης του Dallas Cowboys Jerry Jones δήλωσε ότι η Comstock Resources Inc. βρίσκεται σε συνομιλίες για να αποκτήσει περιουσιακά στοιχεία φυσικού αερίου στη Λουιζιάνα από την αγωνιστική Chesapeake Energy Corp.

"Συνέκρινα πρόσφατα τη βιομηχανία real estate στις αρχές της δεκαετίας του 1990, όπου υπήρχαν κενά κτίρια σε όλη τη χώρα και κανείς δεν είχε μετρητά για να παίξει", δήλωσε ο Zell σε συνέντευξή του στην τηλεόραση Bloomberg την Πέμπτη. "Αυτό είναι που βλέπουμε σήμερα."
Χάρη στην επανάσταση του σχιστόλιθου, οι Η.Π.Α. έγιναν ο μεγαλύτερος παραγωγός πετρελαίου παγκοσμίως.

Οι επενδυτές πίσω από αυτή την ανάπτυξη, ωστόσο, έχουν περιορισμένα αποτελέσματα να δείξουν.
 Μετά από πολλά χρόνια από την ανάκαμψη με τις φαινομενικές αποδόσεις των μετοχών, οι ανεξάρτητοι διατρητές πετρελαίου και φυσικού αερίου έχουν μειωθεί περισσότερο από 40% από το 2014. Οι δανειστές γίνονται όλο και πιο απαιτητικοί αφού τα εύκολα χρήματα ενεργοποιήσουν μεγάλο μέρος της αρχικής έκρηξης.

Οι τιμές πετρελαίου και φυσικού αερίου, εν τω μεταξύ, παραμένουν υπό πίεση.

Αυτό τροφοδοτεί μια επιβράδυνση. Ο αριθμός των ενεργών εγκαταστάσεων γεώτρησης στις ΗΠΑ έχει μειωθεί και ορισμένοι από τους μεγαλύτερους ανεξάρτητους παραγωγούς μειώνουν τα σχέδια ανάπτυξης. Η Chesapeake Energy Corp., που ήταν ο δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός φυσικού αερίου στις ΗΠΑ, προειδοποίησε τους επενδυτές την περασμένη εβδομάδα ότι μπορεί να μην είναι βιώσιμη ως «συνεχιζόμενη δραστηριότητα» εάν οι τιμές πετρελαίου και αερίου εξακολουθούν να είναι χαμηλές.

"Αυτό που βλέπουμε είναι καταστάσεις όπου οι επιχειρήσεις λαμβάνουν μέτρα για την πρόβλεψη προβλημάτων και όχι για την αντιμετώπιση προβλημάτων", δήλωσε ο Zell.

Ο ίδιος και ο Barrack συνεργάστηκαν το Σεπτέμβριο για να δημιουργήσουν το Alpine Energy Capital LLC, μια επανακαθορισμένη ενέργεια Colony HB2, η οποία δημιουργήθηκε το 2018 και έκλεισε πρόσφατα μια επένδυση ύψους 320 εκατομμυρίων δολαρίων με την California Resources Corp.
Η πώληση των περιουσιακών στοιχείων της Chesapeake στην Λουιζιάνα έχει συνδεθεί ως μια από τις λίγες επιλογές που απομένουν.

Ο  Jones, ο οποίος κατέχει το 73% της Comstock, δήλωσε ότι μια συμφωνία θα μπορούσε να εκτιμηθεί σε περισσότερα από 1 δισ. Δολάρια. Αυτό θα έδινε στην Chesapeake «ένεση» μετρητών σε μια εποχή που όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στην ικανότητα της εταιρείας να πληρώσει τα χρέη της.

Ότι οι ευκαιριακοί, όπως ο Zell, γνωστός για την ικανότητά του να αγοράζει στο κατώτατο σημείο των αγορών, βλέπουν αξία σε περιουσιακά στοιχεία που ανήκουν σε μια βιομηχανία που βρίσκεται σε κατάσταση δυσμενών πωλήσεων και θα μπορούσε να σηματοδοτήσει ότι ο πυθμένας είναι εδώ - ή, τουλάχιστον, κοντά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου