Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2019

17η Νοέμβρη: Ημέρα Μνήμης και Τιμής, Σηματωρός Σύγχρονων Κοινωνικών Αγώνων

Από το gsee.gr
Τα γεγονότα του Πολυτεχνείου αποτελούν μια κορυφαία στιγμή στην ιστορία των κοινωνικών κινημάτων νοηματοδοτώντας τον διαρκή αγώνα για δημοκρατία, ισονομία, κοινωνική δικαιοσύνη και αλληλεγγύη.

Η 17η Νοέμβρη δεν εξαντλείται σε έναν επετειακό εορτασμό, αντιθέτως εμπνέει διαχρονικά εκπέμποντας ένα ηχηρό..
μήνυμα για την αποτελεσματικότητα και τη νικηφόρα προοπτική των μαζικών συλλογικών αγώνων.
Φοιτητές, νεολαίοι και εργαζόμενοι ένωσαν τις δυνάμεις τους και εξεγέρθηκαν διεκδικώντας δυναμικά ελευθερία, λαϊκή κυριαρχία, παιδεία, καθώς και ένα καλύτερο αύριο.

Τα ιδανικά και η αξιακή αυτή κληρονομιά είναι σηματωροί που σήμερα επικεντρώνονται στην επιτακτική ανάγκη θωράκισης της γενιάς της κρίσης ώστε να μην καταστεί σε μια «χαμένη γενιά», στην προστασία της εργασίας και στην άμβλυνση των ανισοτήτων, στην ανάσχεση του φαινομένου της «διαρροής εγκεφάλων» (brain drain), στην καταπολέμηση της μισαλλοδοξίας και των διακρίσεων, στην κοινή προκοπή και ευημερία.

Η ΓΣΕΕ συμμετέχει στις εκδηλώσεις μνήμης και απόδοσης φόρου τιμής στους αγωνιστές του Πολυτεχνείου που διοργανώνουν φοιτητικοί σύλλογοι και κοινωνικοί φορείς ενώ αντιπροσωπεία της θα καταθέσει στεφάνι.

Παράλληλα, η Συνομοσπονδία καλεί τον κόσμο της μισθωτής εργασίας να λάβει μέρος τόσο στην πορεία διαμαρτυρίας στην Αθήνα στις 17 Νοεμβρίου, όσο και στις αντίστοιχες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν σε όλη τη χώρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου