Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΣΤΑ ΕΛΠΕ


              ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΜΑΣ 

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,    
   
    Το Αγωνιστικό Μέτωπο στα ΕΛΠΕ καταγγέλλει την εργοδοσία των ΕΛΠΕ για τη συνεχιζόμενη και επαναλαμβανόμενη τρομοκρατική συνδικαλιστική δίωξη του συναδέλφου Σταύρου Χριστίδη, εκλεγμένου μέλους της διοίκησης του ΠΣΕΕΠ με το συνδυασμό του Αγωνιστικού Μετώπου. 

    Είναι η δεύτερη φορά, μέσα..
σε σύντομο χρονικό διάστημα, που η εργοδοσία προσπαθεί να δημιουργήσει κλίμα φόβου. Είχε προηγηθεί το Δεκέμβρη η προσπάθεια του προϊστάμενου του τμήματος μονάδων παραγωγής ΒΕΕ, με την καταχρηστική στάση του, να «βγάλει» το συνάδελφο τρεις μέρες αδικαιολογήτως απόντα, ενώ είχε κάνει χρήση οφειλόμενων ρεπό (πρακτικά ΔΣ ΠΣΕΕΠ). 

  Τώρα βάζοντας μπροστά τον «συνδικαλιστή» εργοδηγό βάρδιας της 32, με ανυπόστατες κατηγορίες και ψέματα, αποδίδει ευθύνες για «μη εκτέλεση του συνόλου των εργασιών» και «απρεπή συμπεριφορά προς το πρόσωπο του εργοδηγού», με απώτερο σκοπό την τιμωρία του συναδέλφου, με βάση τον εσωτερικό κανονισμό της εταιρείας. 

 Μας προκαλεί εντύπωση το χρονικό διάστημα που χρειάστηκε ο προϊστάμενος του τμήματος, για να καλέσει σε γραπτή απολογία το συνάδελφο, καθώς για ένα περιστατικό στις 11/6/2019 το σημείωμα για απολογία συντάχθηκε στις 24/7/2019 και παραδόθηκε δύο μήνες μετά, στις 11/8/2019. 
  
 Τι είναι αυτό που έχει μεσολαβήσει μέσα σε δύο μήνες; 

 Εμείς δεν διεκδικούμε προνόμια ή ανοχή απέναντι στους συνδικαλιστές. Στην περίπτωση αυτή είναι ξεκάθαρο ότι η στοχοποίηση του συναδέλφου γίνεται  για πολιτικούς και συνδικαλιστικούς λόγους με στόχο τη φίμωση των θέσεων της παράταξης και του ΠΑΜΕ μέσα στο χώρο εργασίας, αλλά, ταυτόχρονα, στοχεύει και στην τρομοκράτηση των υπολοίπων συναδέλφων. Η εργοδοσία ενοχλείται από το γεγονός ότι οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ δεν κάνουν πίσω από τις ανάγκες και τα προβλήματα των εργαζομένων. Τους ενοχλεί ότι είμαστε μπροστά στα ζητήματα που αφορούν την ασφάλεια και την υγεία των εργαζομένων. 

Δεν πρέπει να διαφεύγει από κανέναν εργαζόμενο, ότι οι μεγαλοεργοδότες μαζί με τις προηγούμενες και την τωρινή κυβέρνηση, έχουν φέρει σωρό αντεργατικών νομοθετημάτων. Από τα εμπόδια στη λήψη απόφασης για απεργία που έβαλε ο ΣΥΡΙΖΑ, μέχρι  το νομό Βρούτση, που βιαστικά έφερε η κυβέρνηση ΝΔ, επιδιώκουν να λύσουν τα χέρια των εργοδοτών, να έχουν ήσυχο το κεφάλι τους, ώστε  να απολύουν εργαζόμενους με ή χωρίς «βάσιμο λόγο απόλυσης», αλλά και να απαλλάσσονται οι εταιρείες που χρησιμοποιούν εργολαβίες από οποιαδήποτε ευθύνη για τήρηση της νομοθεσίας. Ετοιμάζουν νέο ισχυρό χτύπημα στο συνδικαλιστικό κίνημα, με την εφαρμογή ηλεκτρονικού μητρώου, την ουσιαστική κατάργηση των καταστατικών των σωματείων, την υπερίσχυση των συμβάσεων των ενώσεων προσώπων έναντι των κλαδικών συμβάσεων, την κατάργηση της μονομερούς προσφυγής του εργαζομένου στον ΟΜΕΔ κα. 

   Τους λέμε πως ότι προσπάθειες και να κάνουν, η τρομοκρατία και η φίμωση των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ δε θα περάσει. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους σε επαγρύπνηση και αγωνιστική απάντηση ώστε η εργοδοσία και κάθε αυλικός της  να αντιληφθούν  ότι η συνδικαλιστική δράση  θα συνεχίζεται  μέσα από τους αγώνες μας για  να  αποσπούμε νέες κατακτήσεις.  

Συνάδελφοι, 

   Στην τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ του ΠΣΕΕΠ, ξεχώρισε με τη στάση της η ΣΚΕΕΠ (ΠΑΣΚΕ). 
Ενώ οι υπόλοιπες παρατάξεις έπραξαν το αυτονόητο, παίρνοντας θέση στήριξης του συναδέλφου, οι συνδικαλιστές της ΣΚΕΕΠ, τοποθετήθηκαν με ύβρεις και χυδαία επιχειρήματα, δείχνοντας ενόχληση που ήρθε τέτοιο θέμα προς συζήτηση στο ΔΣ. Αλήθεια, τι εκπροσωπούν οι συνάδελφοι της ΣΚΕΕΠ; Μήπως είναι υπουργοί; Μήπως είναι εργοδότες; Τι είναι αυτό που τους ενοχλεί; Η υποκρισία τους περισσεύει… 

    Οποιαδήποτε προσπάθεια τρομοκράτησης έχει σκοπό συνολικά να χτυπήσει  τους συνάδελφους, ώστε να μην σηκώνουν κεφάλι και να μην κουνιέται φύλλο μέσα στους εργασιακούς χώρους. 

    Στέλνουμε μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι το Αγωνιστικό Μέτωπο θα δώσει μάχη για την ανεμπόδιστη συνδικαλιστική δράση των μελών του αλλά και όλων  των συναδέλφων καθώς και την τήρηση των συνδικαλιστικών ελευθεριών. 

    Ειδικά μπροστά στην περαιτέρω ιδιωτικοποίηση των ΕΛΠΕ, είναι επιτακτικό να αλλάξουν ΤΩΡΑ  οι συσχετισμοί στο σωματείο. Να υπάρξει πίεση από τους συναδέλφους μπροστά στις εξελίξεις. Είναι προϋπόθεση η απαλλαγή των σωματείων από τους ανθρώπους της εργοδοσίας που μπαίνουν εμπόδιο στην οργάνωση των αγώνων και αναμασούν τη λογική του εργοδότη, προειδοποιώντας «να αποδεχθούμε τις επερχόμενες αλλαγές, γιατί αλλιώς βουλιάζουμε». 

Συνάδελφοι, ενισχύστε τη γραμμή της σύγκρουσης, ενισχύστε το Αγωνιστικό Μέτωπο. Η τρομοκρατία δεν θα περάσει! 
  
                                                             ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΕΛΠΕ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου