Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2019

Στις 5 Σεπτεμβρίου η υπογραφή της διακρατικής συμφωνίας για το ευρωπαϊκό κομμάτι του Turkish Stream

Από το energypress.gr
«Το νερό στο αυλάκι» φαίνεται να μπαίνει για το ευρωπαϊκό κομμάτι του Turkish Stream καθώς μετά την κατάληξη στο ποια διαδρομή θα ακολουθήσει (μέσω Βουλγαρίας ή μέσω Ελλάδας, επιλέχθηκε η πρώτη επιλογή), ήρθε η ώρα της υπογραφής διακρατικής συμφωνίας.

Την αναγγελία αυτής έκανε ο Βούλγαρος Πρωθυπουργός εχθές μιλώντας από το βήμα του 12th Summer University Of GERB Youth Organization, λέγοντας ..
πως στις 5 Σεπτεμβρίου πρόκειται να υπογραφεί συμφωνία για τον αγωγό φυσικού αερίου που θα ξεκινάει από την Τουρκία και μέσω Βουλγαρίας, Σερβίας, Ουγγαρίας θα καταλήγει στην Αυστρία.

Δεν παρέλειψε, επίσης, να τονίσει ότι το εν λόγω έργο θα συμβάλει τα μέγιστα στην ασφάλεια εφοδιασμού της χώρας, ιδιαίτερα αν ληφθεί ως μέρος ευρύτερων σχεδίων που βρίσκονται σε εξέλιξη, όπως είναι ο διασυνδετήριος αγωγός φυσικού αερίου μεταξύ Ελλάδας και Βουλγαρίας, ο αγωγός IGB.

Τέλος, ο Βούλγαρος Πρωθυπουργός Μπορίσοφ υπογράμμισε την πρόθεση της κυβέρνησής του να χρηματοδοτήσει την ανάπτυξη σημαντικών υποδομών στη Βάρνα, όπως μεταδίδει το βουλγαρικό πρακτορείο Novinite.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου