Δευτέρα 12 Αυγούστου 2019

Ένα βήμα πριν το κλείσιμο της συμφωνίας για την χρήση του Λιμένα Αιγίου από τις ΕΛΠΕ - Edison

Από το energypress.gr
Θέμα ημερών είναι η συμφωνία για μεταξύ Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αιγίου και «Ελληνικών Πετρελαίων - Edison», για την παραχώρηση μεγάλου τμήματος του νέου λιμανιού, μετά το εκπεφρασμένο επίσημο ενδιαφέρον για χρήση του από τις δύο αυτές μεγάλες εταιρίες που αναμένεται να δραστηριοποιηθούν..
στις έρευνες για πετρέλαιο, στον Πατραϊκό κόλπο.

Ο όρμος του Αιγίου πόλης αποτελεί μία από τις κύριες επιλογές τους, ως βάση, για να εργαστούν στον θαλάσσιο χώρο.

Η καθυστέρηση που παρατηρείται, από τον Μάρτιο μέχρι σήμερα, έχει να κάνει με τη διαδικασία την οποία ακολουθούν οι μισθωτές δηλαδή τη δημοπρασία για το ποιες εταιρίες θ' ασχοληθούν στην εξόρυξη υδρογονανθράκων, με κυρίαρχη μία Κυπριακών συμφερόντων.

«Σε καμία περίπτωση για την αργοπορία στην υπογραφή του συμφωνητικού δεν ευθύνεται η δική μας πλευρά, αφού ότι μας ζητήθηκε το είχαν απόλυτα» αποσαφηνίζει, με δηλώσεις του στην «Π» ο πρόεδρος του ΔΛΤ Δημήτρης Φιλιππάτος.

Ο δήμαρχος Θανάσης Παναγόπουλος, κρατά ανά τακτά χρονικά διαστήματα επαφές με εκπροσώπους των δύο επιχειρηματικών ομίλων, μη σταματώντας να υποστηρίζει ότι όλα είναι σε πάρα πολύ καλό δρόμο και μέχρι το φθινόπωρο αναμένονται κινήσεις από την άλλη πλευρά, ώστε να επισφραγιστεί μία καθοριστική συνεργασία , σημαντική για την περαιτέρω βιωσιμότητα και ανάπτυξη του λιμανιού.

Άλλωστε από την εκμετάλλευση των λιμενικών εγκαταστάσεων, εκτιμάται ότι κατά μέσο όρο θα διασφαλιστούν κέρδη της τάξης των 30.000 ευρώ μηνιαίως, κάτι που θα προέλθει κυρίως από την παραχώρηση του 50%-60% του λιμένα, στα όρια του επιτρεπτού από το σχετικό νόμο. Με την πλήρη επέκταση μηχανημάτων, γραφείων, γεωτρύπανων κ.ά. θα ανοίξουν επιπλέον 20 με 30 νέες θέσεις εργασίας, με παράπλευρα οικονομικά οφέλη για την τοπική αγορά.

(pelop.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου