Τρίτη 23 Ιουλίου 2019

Αποκαθίσταται η παραγωγή πετρελαίου στη Λιβύη

Από το newmoney.gr
Η παραγωγή πετρελαίου της Λιβύης αναμένεται να ανακάμψει από το τωρινό χαμηλό πέντε μηνών στο οποίο βρίσκεται, καθώς η μεγαλύτερη μονάδα εξόρυξης του προμηθευτή της Βόρειας Αφρικής επανεκκινείται μετά από μια σύντομη διακοπή.

Μια βαλβίδα στον αγωγό που φέρει αργό πετρέλαιο από τη μονάδα Sharara στο διυλιστήριο Zawiya έχει ξανανοίξει και αναμένεται ..
να δοκιμαστεί, δήλωσε σήμερα η κρατική εταιρεία National Oil Corp. Η διακοπή πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή το βράδυ και οι αρχές ανακοίνωσαν αργότερα, ότι αυτό έγινε για λόγους ανωτέρας βίας στην περιοχή.

Η Sharara, που βρίσκεται στη νοτιοδυτική Λιβύη, παράγει σήμερα 150.000 βαρέλια την ημέρα, σύμφωνα με δύο άτομα εξοικειωμένα με την κατάσταση που ζήτησαν να μην ταυτοποιηθούν, επειδή οι πληροφορίες δεν είναι ακόμη δημόσιες.

Η παραγωγή σε αυτή τη μονάδα είχε προηγουμένως φτάσει μέχρι και τα 290.000 βαρέλια ημερησίως, αλλά είχε μειωθεί η συνολική ημερήσια παραγωγή στη χώρα με τα μεγαλύτερα αποθεματικά πετρελαίου της Αφρικής σε περίπου 1 εκατομμύριο βαρέλια, αριθμός που είναι ο χαμηλότερος τον οποίο παράγει μέλος του ΟΠΕΚ από τον Φεβρουάριο και μετά.

Ένα πετρελαιοφόρο, το Monterey, περιμένει στο λιμάνι Zawiya να φορτώσει 700.000 βαρέλια μετά την άρση της ανωτέρας βίας, είπε ένας άνθρωπος με άμεση γνώση του θέματος που ζήτησε να μην γνωστοποιηθεί, επειδή δεν έχει εξουσιοδότηση να μιλήσει στα ΜΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου