Τρίτη 16 Ιουλίου 2019

Η Αλεξάνδρα Σδούκου θα είναι η νέα γενική γραμματέας του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Από το energypress.gr
Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση του πρωθυπουργού έχει ληφθεί και τη θέση της γενικής γραμματέως του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας καταλαμβάνει μια πολύ καλή γνώστης του χώρου και γνώριμη όσων δραστηριοποιούνται στην ενέργεια, η Αλεξάνδρα Σδούκου.

Η τοποθέτησή της θα ανακοινωθεί ..
τις επόμενες ημέρες μαζί με τα ονόματα των περισσότερων γενικών γραμματέων της νέας κυβέρνησης.

Η κ. Σδούκου είναι τα τελευταία χρόνια σύμβουλος του κ. Μητσοτάκη και στην ομάδα των στενών συνεργατών του για ενεργειακά θέματα.

Γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη το 1978. Έχει πτυχίο Νομικής από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και δύο μεταπτυχιακούς τίτλους από το Πανεπιστήμιο του Bristol στο Ευρωπαϊκό Εμπορικό Δίκαιο και από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών στις Ευρωπαϊκές & Οικονομικές Σπουδές. Το 2010 παρακολούθησε ειδικό πρόγραμμα σπουδών Δημόσιας Διοίκησης στο Πανεπιστήμιο Harvard. 

Τελειώνοντας την πρακτική της άσκηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Στρασβούργο, ακολούθησε τη μάχιμη δικηγορία για 5 χρόνια.

Από το 2004 ασκεί καθήκοντα ειδικής νομικής Συμβούλου σε θέματα Ανάπτυξης, Ενέργειας και  Περιβάλλοντος στα αρμόδια Υπουργεία.

Έχει διατελέσει Σύμβουλος του Υφυπουργού στο Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, Σύμβουλος του Υπουργού στο Υπουργείο Ανάπτυξης, Νομικός Σύμβουλος του Υπουργού στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας  και Κλιματικής Αλλαγής και στη συνέχεια Νομικός Σύμβουλος στο Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος & Ενέργειας.

Από το 2007 είναι Στέλεχος της Μονάδας Οργάνωσης της Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων. Μιλάει αγγλικά και γαλλικά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου