Τρίτη 12 Μαρτίου 2019

ΕΛΠΕ: Stop σε χορηγίες τουλάχιστον 250.000 ευρώ στο δήμο Κορδελιού -Ευόσμου

Από το aftodioikisi.gr
Στοπ στις χορηγίες προς τον δήμο Κορδελιού – Ευόσμου μετά τη σχετική ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, βάζουν, σύμφωνα με πληροφορίες, τα ΕΛΠΕ. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες σε επιστολή που έστειλε η Διοίκηση της επιχείρησης προς τον δήμαρχο Πέτρο Σιούλα, τονίζεται ότι μετά τη σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου δεν μπορεί, εφόσον στην ουσία της απαγορεύεται, να συνεχίσει να παρέχει..
χορηγίες ύψους τουλάχιστον στο δήμο. Να σημειωθεί ότι , μετά από πρωτοβουλία της Λαϊκής Συσπείρωσης, το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Κορδελιού Ευόσμου αποφάσισε την περασμένη  Τετάρτη, ότι δεν είναι δυνατόν ο δήμος να δέχεται χορηγίες από τα ΕΛΠΕ, δηλαδή «από αυτούς οι οποίοι προκαλούν υποβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων». Η απόφαση ελήφθη μετά και το πρόσφατο ενδιάμεσο πόρισμα της ερευνητικής ομάδας του τμήματος Χημείας του ΑΠΘ σύμφωνα με το οποίο, ευθύνη για τη δυσοσμία σε περιοχή του Κορδελιού έχουν οι εγκαταστάσεις διαχείρισης αποβλήτων των διυλιστηρίων, για το οποίο υπήρξε παρέμβαση και του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος Σωκράτη Φάμελου. 

Υπενθυμίζεται ότι τα ΕΛΠΕ είχαν ήδη αποφασίσει να συνεχίσουν ή και να αυξήσουν χορηγίες που είχαν δοθεί πέρυσι στο δήμο για:

-Πετρέλαιο θέρμανσης για σχολεία ύψους 40.000 ευρώ.

-Επιβράβευση πρωτοετών αριστούχων φοιτητών ύψους 120.000  ευρώ.

-Τα κοινωνικά παντοπωλεία του δήμου, ύψους 40.000 ευρώ.

-Προγράμματα επιμόρφωσης μαθητών στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης ύψους 50.000 ευρώ.

Παράλληλα τα ΕΛΠΕ έχουν παραχωρήσει στο δήμο το Αθλητικό πάρκο ΕΚΟ, έκτασης 160 στρεμμάτων, για τις ανάγκες αθλητικών σωματείων της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου