Κυριακή 3 Μαρτίου 2019

Baker Hughes :Σε χαμηλό εννεαμήνου οι πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου στις ΗΠΑ


Από το worldenergynews.gr
Οι αμερικανικές ενεργειακές εταιρείες   μείωσαν τον αριθμό των εξέδρων εξόρυξης πετρελαίου που λειτουργούν στο χαμηλότερο επίπεδο σχεδόν εννέα μηνών, καθώς ορισμένοι παραγωγοί μειώνουν τις δαπάνες παρά την αύξηση του πετρελαίου κατά 20% μέχρι σήμερα φέτος.

Οι εγκαταστάσεις μειώθηκαν κατά  10 την εβδομάδα έως την 1η Μαρτίου, μειώνοντας το συνολικό αριθμό σε 843, το χαμηλότερο επίπεδο από..
τον Μάιο του 2018, σύμφωνα με τα στοιχεία της  Baker Hughes την Παρασκευή 1/3/2019.

Η καταμέτρηση στις Η.Π.Α., ένας πρώιμος δείκτης μελλοντικής παραγωγής, υποχώρησε για δεύτερη συνεχή εβδομάδα, αλλά είναι ελαφρώς υψηλότερος από ό, τι πριν από ένα χρόνο, όταν 800 μονάδες ήταν σε λειτουργία αφού οι εταιρείες ενέργειας αύξησαν τις δαπάνες τους το 2018 για να επωφεληθούν από τις  υψηλότερες τιμές το ίδιο έτος.

Η εξόρυξη έχει επιβραδυνθεί με την ανάκαμψη του εξοπλισμού των τελευταίων τριών μηνών, καθώς αρκετές εταιρείες δήλωσαν ότι σχεδιάζουν να απομακρύνουν τις εγκαταστάσεις το 2019, καθώς επικεντρώνονται στην αύξηση των κερδών αντί της αύξησης της παραγωγής με τις τιμές αργού να προβλέπεται να μειωθούν φέτος έναντι του 2018.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης των Η.Π.Α. υποχώρησαν από τα υψηλά των τριών μηνών σε χαμηλότερα επίπεδα από 56 δολ. το βαρέλι την Παρασκευή,

Οι τιμές του πετρελαίου έχουν κερδίσει περίπου το 20% αυτό το έτος μετά την απόφαση του ΟΠΕΚ και των συμμάχων του  να μειώσουν την παραγωγή τον Ιανουάριο.

Ωστόσο, οι αναλυτές έχουν γίνει πιο απαισιόδοξοι από τις προοπτικές για ένα σημαντικό ράλι τιμών φέτος, καθώς η άνοδος της παραγωγής σχιστολιθικών πετρωμάτων στις ΗΠΑ και η επιδείνωση του παγκόσμιου οικονομικού κλίματος απειλούν να αντισταθμίσουν τις περικοπές του ΟΠΕΚ.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης διαπραγματεύονταν περίπου 57 δολάρια το βαρέλι για το υπόλοιπο του 2019 και το 2020.

Η παραγωγή αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ μειώθηκε το Δεκέμβριο σε 11,85 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως, σημειώνοντας την πρώτη μηνιαία πτώση από τον Μάιο, αλλά έφτασε τα 12,1 εκατομμύρια bpd την περασμένη εβδομάδα, σημείωνοντας ρεκόρ για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με αναφορές από την US Energy Information Administration εβδομάδα.

Η αμερικανική εταιρεία χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών Cowen & Co δήλωσε αυτή την εβδομάδα ότι οι πρώτες ενδείξεις από τις εταιρείες εξερεύνησης και παραγωγής (E & P) που παρακολουθεί δείχνουν μείωση κατά 8% των κεφαλαιουχικών δαπανών για γεώτρηση και ολοκλήρωση το 2019.

Συνολικά, η Cowen εκτιμά ότι όλες οι εταιρείες της E & P που παρακολουθεί δαπάνησαν περίπου 93,1 δισ. δολ. Το 2018.

Υπήρξαν 1.038  εξέδρες πετρελαίου και φυσικού αερίου που δραστηριοποιούνται στις Ηνωμένες Πολιτείες αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με το Baker Hughes.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου