Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2019

Reuters: Τουλάχιστον 20 νεκροί και 71 τραυματίες από έκρηξη σε αγωγό καυσίμων στο Μεξικό

Από το bankingnews.gr
Τουλάχιστον 20 νεκροί και 71 τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός στο Μεξικό από έκρηξη που σημειώθηκε σε αγωγό καυσίμων, από τον οποίο επιχείρησαν να κλέψουν καύσιμα κάποια άτομα, ενώ στη συνέχεια συγκεντρώθηκε κι άλλος κόσμος για να γεμίσει μπιτόνια, όπως μεταδίδει το Reuters.

H μεξικάνικη τηλεόραση έδειξε φλόγες να ανεβαίνουν ως τον ουρανό στην πολιτεία Hidalgo, βόρεια της πόλης του Μεξικού, κι ενώ κόσμος φώναζε "βοήθεια".

Ο κυβερνήτης της Hidalgo Omar Fayad επιβεβαίωσε ..
στη μεξικάνικη τηλεόραση ότι υπάρχουν 20 νεκροί και άλλοι 71 άνθρωποι με σοβαρά τραύματα, ενώ η φωτιά δεν έχει ακόμα σβήσει και ο αριθμός των θυμάτων μπορεί να αυξηθεί.

Υπάρχουν εικόνες ατόμων με σοβαρά εγκαύματα, κι ενώ τα ασθενοφόρα κάνουν αγώνα δρόμου για 
να μεταφέρουν όλους τους τραυματίες.

Ο νέος πρόεδρος του Μεξικού Lopez Obrador έχει ξεκινήσει μία εκστρατεία καταστολής της κλοπής καυσίμων που στοίχισε το 2018 περίπου 3 δισ. δολ. στο κράτος.

Η έκρηξη ήταν μία από τις χειρότερες στη σύγχρονη ιστορία του Μεξικού, που μαστίζεται από τέτοιες παράνομες πράξης παραβίασης του δικτύου πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Πριν την έκρηξη είχαν δοθεί στη δημοσιότητα στιγμιότυπα με καύσιμα να αναβλύζουν από τον αγωγό και δεκάδες ανθρώπους να προσπαθούν να γεμίσουν τα μπιτόνια τους.

"Ζητάω από όλους τους πολίτες να μην γίνονται συνεργοί με τους κλέφτες" δήλωσε σχετικά ο Fayad, προσθέτοντας ότι "πέρα από το γεγονός ότι κάνουν κάτι που είναι παράνομο, βάζουν και σε κίνδυνο τις ζωές τους".

O Lopez Obrador εξέφρασε την ανησυχία του για το γεγονός και κάλεσε σύσσωμη την κυβέρνηση να βοηθήσει όσους έχουν ανάγκη.

Παρόμοιο περιστατικό, αλλά χωρίς να υπάρχει κίνδυνος για τον τοπικό πληθυσμό, σημειώθηκε και στη γειτονική πολιτεία Queretaro.

H κυβερνητική καταστολή σε βάρος των κλεφτών καυσίμων έχει λαϊκή στήριξη, παρά το γεγονός ότι το κλείσιμο αγωγών για να εμποδιστούν οι κλέφτες μπορεί να οδηγήσει σε ελλείψεις καυσίμων στο κεντρικό Μεξικό, πλήττοντας την οικονομία.
Οργισμένες αντιδράσεις εναντίον των κλεφτών υπήρξαν και από πολλούς χρήστες του Twitter.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου