Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2018

Μονιμοποίηση για τους εργολαβικούς εργαζομένους του ΔΕΣΦΑ λίγο πριν περάσει στους νέους ιδιοκτήτες

Από το energypress.gr
Θετική εξέλιξη έχει, σύμφωνα με πληροφορίες του energypress, το αίτημα που προβάλλει επίμονα το σωματείο των εργαζομένων αλλά και η Πανελλήνια Ομοσπονδία των εργαζομένων στην Ενέργεια (ΠΟΕ), για μονιμοποίηση των εργολαβικών εργαζομένων του ΔΕΣΦΑ.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του «καθορισμού του απαιτούμενου εσόδου» του ΔΕΣΦΑ που βρίσκεται σε εξέλιξη στη ΡΑΕ, έχει υπάρξει δέσμευση ότι, στο βαθμό που οι εργαζόμενοι αυτοί καλύπτουν μόνιμες και διαρκείς ανάγκες, για να αναγνωριστεί ..
η μισθοδοσία τους στα λειτουργικά έξοδα της επιχείρησης, θα πρέπει να δουλεύουν με συμβάσεις αορίστου χρόνου.

Η κατηγορία αυτή αφορά περίπου 350 εργαζόμενους. Η εισήγηση της διοίκησης του ΔΕΣΦΑ προς τη ΡΑΕ, προφανώς σε συνεννόηση με την κοινοπραξία Snam – Fluxys – Enagas, είναι να μονιμοποιηθούν περίπου οι μισοί που αποτελούν βασικό προσωπικό, αλλά να ληφθεί υπόψη η μισθοδοσία όλων. Παρόλα αυτά, το πιθανότερο σενάριο είναι να αναφερθεί η απόφαση της ΡΑΕ στο σύνολο των εργολαβικών εργαζομένων.

Μια τέτοια κίνηση, βεβαίως, θα επιβαρύνει το ταμείο και τις λειτουργικές δαπάνες του ΔΕΣΦΑ, ενώ επιβάρυνση θα υπάρξει και από την καταβολή, πλέον, 14 μισθών το χρόνο, και όχι 12, αφού η εταιρεία φεύγει από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα και κατατάσσεται στον ιδιωτικό τομέα.

Επιπλέον, σύμφωνα με αξιόπιστες εκτιμήσεις, είναι πιθανόν να υπάρξει και ανανέωση της συλλογικής σύμβασης των μονίμων εργαζομένων, την τελευταία στιγμή πριν την μεταβίβαση της ιδιοκτησίας του Διαχειριστή.

Εν τω μεταξύ υπάρχει τις τελευταίες ημέρες ένας αγώνας δρόμου ώστε να ολοκληρωθεί η συνολική διαδικασία μεταβίβασης και έτσι το ΤΑΙΠΕΔ να προλάβει να βάλει στο ταμείο του τα χρήματα εντός του 2018.

Τα έσοδα που αντιστοιχούν στο μερίδιο του δημοσίου είναι 251,3 εκατ. ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι η κοινοπραξία των επενδυτών είχε δώσει τίμημα 535 εκατ. ευρώ και το υπόλοιπο ποσό (283,7 εκατ. ευρώ) θα πάει στον έτερο μέτοχο, τα Ελληνικά Πετρέλαια.

Μετά την πιστοποίηση του ΔΕΣΦΑ υπό τους καινούργιους ιδιοκτήτες, την έγκριση του wacc και την έγκριση του 10ετούς προγράμματος ανάπτυξης, κινήσεις που ολοκληρώθηκαν, εκκρεμεί ο καθορισμός του απαιτούμενου εσόδου και η έγκριση των νέων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου που θα αποφασιστούν τις επόμενες ημέρες.

Ήδη η κοινοπραξία έχει στείλει τα ονόματα των προσώπων που προτείνει για το Δ.Σ. του ΔΕΣΦΑ, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, κάνει τις ημέρες αυτές συνεντεύξεις με τους διευθυντές του Διαχειριστή, για να καταλήξει στη νέα στελέχωση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου