Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενέργειας προκήρυξε Κλαδική απεργία για την Τρίτη 18/12 με βασικά αιτήματα την εναντίωση στις ιδιωτικοποιήσεις των εταιρειών ενέργειας καθώς και την μονιμοποίηση των εργολαβικών συναδέλφων στον κλάδο. Το Αγωνιστικό Μέτωπο στηρίζει την απεργία, ωστόσο οι συνάδελφοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι ήδη ξεκίνησε η υπονόμευσή της από τις υπόλοιπες παρατάξεις, οι οποίες αναγκάζονται να "στηρίζουν" στα λόγια ή και να προκηρύττουν απεργίες που δεν θέλουν αλλά και που δεν μπορούν ..
να αποφύγουν κάτω από την πίεση των συναδέλφων (εργολαβικών εν προκειμένω) με βάση τα οξυμμένα προβλήματα που βιώνουν.
Καλούμε τους συναδέλφους, είτε εργολαβικούς είτε μόνιμους, να μην δείξουν εμπιστοσύνη σε αυτές τις ηγεσίες. Είναι υποκριτικό το ενδιαφέρον τους τόσο για τη μη ιδιωτικοποίηση όσο και για τα προβλήματα των συναδέλφων στους εργολάβους. Είναι υποκριτικό γιατί έχουν συμφωνήσει και έχουν βάλει πλάτη για τις ιδιωτικοποιήσεις και γενικά στην πολιτική της απελευθέρωσης της Ενέργειας όλα αυτά τα χρόνια. Στην ουσία δεν τους ενοχλεί καμία ιδιωτικοποίηση αλλά το ποιος θα είναι ο ιδιώτης, σε ποιόν θα κάνουν το χατίρι...

Είναι υποκριτικό και εξοργιστικό ότι δήθεν κόπτονται για τους συναδέλφους στον εργολάβο γιατί όλα αυτά τα χρόνια τα πρωτοβάθμια σωματεία αρνούνται να κάνουν μέλη τους, τους «εργολαβικούς», προωθώντας με αυτήν τη στάση τους τη διάσπαση των εργαζομένων σε μόνιμους και «εργολαβικούς», βάζοντας εμπόδια στην ενότητα των εργαζομένων και στην διεκδίκηση μόνιμης και σταθερής δουλειάς για όλους. Εξάλλου μία τέτοια ενέργεια (να εγγραφούν οι εργολαβικοί στα πρωτοβάθμια σωματεία των «μονίμων»-ένα σωματείο για όλους σε κάθε χώρο δουλειάς), θα δυνάμωνε τους εργαζόμενους απέναντι στην εργοδοσία κάτι που οι εν λόγω παρατάξεις δεν θέλουν.
Καταγγέλλουμε τη στάση της διοίκησης του ΠΣΕΕΠ, η οποία καταψήφισε την απεργία. Είναι προκλητική η στάση τους. Σφυρίζουν αδιάφορα για τα προβλήματα των εργολαβικών συναδέλφων που αντιμετωπίζουν στα ΕΛΠΕ με απληρωσιές, με εντατικοποίηση της εργασίας, με ζητήματα ενσήμων (οι καθαρίστριες δεν ασφαλίζονται με Βαρέα ένσημα). Ενώ κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για να μην ενωθούν οι εργαζόμενοι μόνιμοι και εργολαβικοί.

Η πολιτική της απελευθέρωσης του κλάδου της ενέργειας που προωθεί η Ε.Ε κατ’ απαίτηση του μεγάλου κεφαλαίου, είναι αυτή που φέρνει τις ιδιωτικοποιήσεις. Οι  εργασιακές σχέσεις θα χειροτερέψουν, η επίθεση στα δικαιώματά μας θα συνεχιστεί ακόμα πιο άγρια, ενώ η εργολαβοποίηση σε όλους τους χώρους θα ενταθεί.
Καλούμε μόνιμους και εργολαβικούς συναδέλφους να παλέψουν ενάντια στην παραπέρα ιδιωτικοποίηση, να εναντιωθούν στον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό. Σε αυτές τις ηγεσίες που θέλουν διασπασμένους τους εργαζόμενους, ώστε να προωθούν την πολιτική των κομμάτων τους και της εργοδοσίας. Καλούμε μόνιμους και εργολαβικούς συναδέλφους να συσπειρωθούν γύρω από το Κλαδικό Συνδικάτο Ενέργειας, να δυναμώσουν την ταξική γραμμή πάλης μέσα στο κίνημα και μέσα στο δικό μας χώρο δουλειάς.

Παλεύουμε για:
· Άμεση μονιμοποίηση του εργολαβικού προσωπικού που καλύπτει πάγιες και
διαρκής ανάγκες
· Κατάργηση όλων των εργολαβιών
· Ίση αμοιβή για ίση εργασία - Όχι σε εργαζόμενους πολλών ταχυτήτων
· Νέες προσλήψεις- Να σταματήσει εδώ και τώρα η εντατικοποίηση της εργασίας
· Καμιά ιδιωτικοποίηση στον κλάδο της ενέργειας - Αποκλειστικά δημόσιος
χαρακτήρας του κλάδου της ενέργειας στην υπηρεσία του λαού

                             ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΕΛΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου