Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018

Εργασία στο ψηφιακό μέλλον — ασφάλεια και υγεία το 2025

Από το osha.europa.eu 
Τα τελικά αποτελέσματα του έργου Foresight του EU-OSHA με θέμα την αυξανόμενη ψηφιακοποίηση της εργασίας και τις προκλήσεις που ενέχει για την επαγγελματική ασφάλεια και υγεία (ΕΑΥ) είναι πλέον διαθέσιμα σε νέα έκθεση. Η τεχνητή νοημοσύνη, τα συνεργατικά ρομπότ, η εικονική και επαυξημένη πραγματικότητα, οι διαδικτυακές πλατφόρμες και άλλες καινοτομίες αναμένεται να αλλάξουν τον τρόπο εργασίας των ανθρώπων.

Χάρη στη ρομποτική και την αυτοματοποίηση, οι άνθρωποι είναι λιγότερο πιθανό να συνεχίσουν να εργάζονται σε περιβάλλοντα όπου εγκυμονούν..
παραδοσιακοί κίνδυνοι, ενώ το εργασιακό άγχος και οι κίνδυνοι σε επίπεδο εργονομίας ενδέχεται να αυξηθούν λόγω τάσεων προς τις νέες μορφές διεπαφών ανθρώπου-μηχανής, την αυξημένη διαδικτυακή και κινητή εργασία, την παρακολούθηση και διαχείριση των εργαζομένων βάσει αλγορίθμων, τα ασαφή όρια μεταξύ επαγγελματικού και ιδιωτικού βίου ή τις συχνότερες αλλαγές θέσεων εργασίας.

Διαβάστε το δελτίο Τύπου

Μεταφορτώστε την έκθεση για το έργο Foresight και την περίληψη για τους νέους και αναδυόμενους κινδύνους για την ΕΑΥ σε σχέση με την ψηφιακοποίηση έως το 2025

Δείτε τα κινούμενα σχέδια του EU-OSHA για τα διάφορα σενάρια προκειμένου να πάρετε μια ιδέα του τρόπου με τον οποίον η ψηφιακοποίηση μπορεί να επηρεάσει το μέλλον της ΕΑΥ 

Μάθετε περισσότερα για τις εξελίξεις στους τομείς των ΤΠΕ και της ψηφιακοποίησης της εργασίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου