Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2018

Νέα και τελική παράταση για τον διαγωνισμό των Ελληνικών Πετρελαίων – Από 15 Δεκεμβρίου έως και αρχές του Ιανουαρίου του 2019 οι δεσμευτικές προσφορές

Από το energypress.gr
Στην τελική ευθεία φαίνεται να μπαίνει ο πολύκροτος διαγωνισμός του ΤΑΙΠΕΔ για την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών των ΕΛ.ΠΕ.

Οι δύο υποψήφιοι επενδυτές, Vitol και Glencore, αλλά και το Ταμείο Αποκρατικοποίησεων φέρονται να χρειάζονται περισσότερο χρόνο προκειμένου να προετοιμαστούν για τη φάση των δεσμευτικών προσφορών που θα αφορούν..
στην πώληση του 50,1% της εισηγμένης στο χρηματιστήριο εταιρίας. Ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Άρης Ξενόφος χθες το πρωί μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», ανήγγειλε ότι οι διαγωνισμό των ΕΛ.ΠΕ αναμένεται να διεξαχθεί με την κατάθεση των τελικών οικονομικών προτάσεων εντός του Δεκεμβρίου και ίσως και στις αρχές του 2019.

Αρμόδιες πηγές που παρακολουθούν τη διαγωνιστική διαδικασία τονίζουν ότι η πλέον σοβαρή εκκρεμότητα με το αν απαιτείται ή όχι η υποβολή δημόσιας πρότασης για τους μετόχους της εισηγμένης επιλύθηκε μετά τη χθεσινή απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. Σημειώνεται ότι η εποπτική αρχή του χρηματιστηρίου κατέληξε μετά από νομικές γνωμοδοτήσεις πως ο νέος προτιμητέος επενδυτής δεν θα χρειαστεί να απευθύνει δημόσια πρόταση προς τους μετόχους των ΕΛ.ΠΕ για την απόκτηση κι άλλων μετοχών.

Οι ίδιες πηγές, εξηγούν πως μπορεί να επιλύθηκε η προαναφερόμενη εκκρεμότητα ωστόσο, οι δύο διεκδικητές όπως και το ΤΑΙΠΕΔ, χρειάζονται περισσότερο χρόνο, παράταση για τον διαγωνισμό. Οι μεν επιχειρήσεις προκειμένου να προετοιμάσουν τις τελικές τους οικονομικές προσφορές, το Ταμείο δε, ώστε να ολοκληρώσει μέσω των συμβούλων του τις αποτιμήσεις αλλά και τους τελικούς όρους της υποβολής των δεσμευτικών προσφορών.

Κάποιες πληροφορίες τοποθετούν χρονικά τη διενέργεια του διαγωνισμού, δηλαδή την ημερομηνία της κατάθεσης των δεσμευτικών προσφορών στις 15 Δεκεμβρίου. Ωστόσο το ΤΑΙΠΕΔ φαίνεται ότι δεν μένει στη συγκεκριμένη ημερομηνία αλλά δίνει κι άλλον χρόνο, μέχρι και τον Ιανουάριο του 2019.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου