Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018

Κοινή σύσκεψη ΕΥΑΕ με ΠΣΕΕΠ

Από το pseep.gr
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Το ΠΣΕΕΠ επανειληµµένως στο παρελθόν έχει αναδείξει και συνεχίζει να το πράττει, την ανάγκη η Ασφάλεια και Υγιεινή στην εργασία να πάψει να αντιµετωπίζεται ως δευτερεύον θέµα και να πάρει την θέση της ως κεντρική πολιτική, καθώς επηρεάζει άµεσα και καθοριστικά τις συνθήκες εργασίας, την ποιότητα ζωής αλλά και την Ασφάλεια των εργαζοµένων και των εγκαταστάσεων.

Έτσι την Παρασκευή 2/11/1/8 πραγµατοποιήθηκε..
κοινή συνάντηση µε τις νέες Επιτροπές Υγιεινής & Ασφάλειας µε τηλεδιάσκεψη. Συζητήθηκαν πρώτα τα χρονίζοντα προβλήµατα που υπάρχουν και αποτελούν για όλους µας προτεραιότητα οι λύσεις τους, όπως η άσκηση πίεσης και οι εντατικοί ρυθµοί στις άδειες εργασίας που οδηγούν σε µη τήρηση των διαδικασιών ασφαλείας, η φόρτωση και εκφόρτωση χηµικών στην ∆ιακίνηση BEA κλπ. ∆εν θα µπορούσε βέβαια να µην απασχολήσουν την συνάντηση τα νέα σοβαρά προβλήµατα µε τη ρωγµή στη γραµµή του VGO προς τον Ν – 4002, το
έκτακτο σταµάτηµα στις ΒΕΘ, το πρόβληµα µε τον εναλλάκτη Μ – 3402, αλλά και τις βάνες Β και C (FCC) που πρέπει να αντιµετωπιστούν άµεσα για την ασφάλεια των εργαζοµένων και των εγκαταστάσεων.
 Το Σωµατείο δεσµεύτηκε πως θα είναι δίπλα τους σε αυτό τον Αγώνα και κάθε µήνα θα γίνεται µια κοινή συνάντηση ώστε να ανταλλάσσουµε απόψεις και να συζητάµε την πορεία των θεµάτων που απασχολούν τους εργαζόµενους.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Μας κάνει αλγεινή εντύπωση το γεγονός του σηµερινού έκτακτου σταµατήµατος των ΒΕΘ (τρίτη φορά σε 5 µήνες) λόγω προβλήµατος στους αυλούς του φούρνου F –101. Ήλθαµε σε επαφή µε την Εταιρεία και αναµένουµε άµεσα απαντήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου