Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2018

Ισχυρά περιθώρια της Rosneft για αύξηση παραγωγής πετρελαίου μέχρι το τέλος του 2018

Από το worldenergynews.gr
Την ικανότητα να αυξήσει την παραγωγή αργού πετρελαίου μέχρι τα τέλη του 2018 ενώ στο ίδιο μοτίβο θα κινηθεί και το 2019, διατύπωσε ο μεγαλύτερος παραγωγός πετρελαίου της Ρωσίας, η Rosneft.

Ειδικότερα, ως ο μεγαλύτερος παραγωγός πετρελαίου της Ρωσίας, η Rosneft ήταν υπεύθυνη για ένα μεγάλο μέρος της περικοπής ..
παραγωγής της Ρωσίας ύψους 300.000 bpd στο πλαίσιο της συμφωνίας με τον ΟΠΕΚ για να μην παραμείνει ο εφοδιασμός για την αύξηση των τιμών.

Σύμφωνα μάλιστα με τις εκτιμήσεις του Platts, η Rosneft αύξησε την παραγωγή πετρελαίου σε 4.444 εκατομμύρια bpd το Σεπτέμβριο από 4.261 εκατομμύρια bpd το Μάιο, αύξηση 183.000 bpd από τη συμφωνία του Ιουνίου.

Το Σεπτέμβριο, η συνολική παραγωγή πετρελαίου της Ρωσίας έφθασε τα 11,36 εκατομμύρια bpd - ένα ρεκόρ υψηλό για τη μετασοβιετική εποχή.

Αν και η Ρωσία σημείωσε ρεκόρ τον περασμένο μήνα στην παραγωγή πετρελαίου, δεν σχεδιάζει να αυξήσει την παραγωγή στα 12 εκατομμύρια bpd μέχρι το τέλος του 2018 ή βραχυπρόθεσμα, επειδή αυτό δεν θα ταιριάζει στα σχέδια οικονομικής ανάπτυξης της Μόσχας, σύμφωνα με τον Ρώσο υπουργό ενέργειας, Alexander Novak, συμπληρώνοντας ότι η «Ρωσία μπορεί να φέρει "μερικές εκατοντάδες χιλιάδες βαρέλια" βραχυπρόθεσμα, μέχρι τον Δεκέμβριο του τρέχοντος έτους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου