Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018

Η Αλβανία μπαίνει στο παιχνίδι των υδρογονανθράκων - Ετοιμάζει έρευνες στην ΑΟΖ της

Από το energypress.gr
Με ανακοίνωσή της, η Εθνική Υπηρεσία Φυσικών Πόρων της Αλβανίας (AKBN) καλεί τους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν προσφορές για την εξερεύνηση πετρελαίου στο οικόπεδο 5, στο νοτιοδυτικό κομμάτι της χώρας.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, η προθεσμία υποβολής προσφορών εκπνέει στις 7 Νοεμβρίου. Ειδικότερα, η διάρκεια των εργασιών εξερεύνησης προσδιορίζεται..
έως τα πέντε χρόνια και χωρίζεται σε τρεις φάσεις, ενώ μπορεί να επεκταθεί για ακόμη δύο χρόνια φτάνοντας τα 7 χρόνια συνολικά.

Σε περίπτωση εμπορικής ανακάλυψης, η περίοδος ανάπτυξης και παραγωγής θα είναι 25 έτη με δυνατότητα παράτασης, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Τον Φεβρουάριο, το υπουργείο ενέργειας και υποδομών της γειτονικής χώρας υπέγραψε συμφωνία εξερεύνησης πετρελαϊκών πόρων με την Shell Upstream Albania, η οποία είναι 100% θυγατρική της Royal Dutch Shell. Η συμφωνία αφορά το οικόπεδο 4, το οποίο βρίσκεται νότια της χώρας, στο βουνό Shpirag. Ο βρετανο-ολλανδικός κολοσσός σχεδιάζει να επενδύσει 42.5 εκατ. δολάρια (27 εκατομμύρια ευρώ) μέσα στα επόμενα 7 χρόνια, στην έρευνα για νέα αποθέματα πετρελαίου, όπως σημειώνει σχετικά σε ανακοίνωσή του το αλβανικό υπουργείο.

Να σημειωθεί ότι τα αποθέματα πετρελαίου Αλβανία υπολογίζονται 220 εκατομμύρια βαρέλια και του φυσικού αερίου σε 5.7 δισ κυβικά μέτρα.

Το κοίτασμα πετρελαίου Patos-Marinza, κοντά στην νοτιοδυτική πόλη Fier της Αλβανίας είναι το μεγαλύτερο χερσαίο κοίτασμα στην ηπειρωτική Ευρώπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου