Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018

Λιβύη: Σε υψηλά πέντε ετών η παραγωγή «μαύρου χρυσού»

Από το naftikachronika.gr
Η παραγωγή αργού πετρελαίου από την Λιβύη έχει φτάσει στα υψηλότερα επίπεδα από το 2013, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Πρόεδρος της κρατικής εταιρείας πετρελαίου (NOC) της Λιβύης, Mustafa Sanalla, στο Bloomberg.

Παράλληλα ο κ. Sanalla σχολίασε ότι εάν η κατάσταση ειρήνης και ασφάλειας συνεχιστεί στη χώρα, τότε η παραγωγή αναμένεται να ενισχυθεί πέραν των 1,278 εκατ. βαρελιών ημερησίως.

Σημειώνεται ότι η κρατική εταιρεία είχε..
θέσει σαν στόχο η παραγωγή αργού να ανέλθει στα 2 εκατ. βαρέλια/ημέρα το 2022, ωστόσο η έκρυθμη κατάσταση που επικράτησε στο εσωτερικό της Λιβύης το προηγούμενο διάστημα, την ανάγκασαν να αναθεωρήσει τις αρχικές της εκτιμήσεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι η παραγωγή «μαύρου χρυσού» της Λιβύης κατρακύλησε τον Ιούλιο στα 670.000 βαρέλια ημερησίως ωστόσο τον Αύγουστο ανέκαμψε «αγγίζοντας» τα 926.000 βαρέλια ημερησίως, σύμφωνα με στοιχεία του ΟΠΕΚ.

Τέλος το S&P Global Platts, σημειώνει ότι οι εξαγωγές από τη χώρα μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου είχαν διαμορφωθεί κατά μέσο όρο στο 1 εκατ. βαρέλια/ημέρα όταν τον Αύγουστο κινήθηκαν στα 900.000 βαρέλια ημερησίως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου