Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2018

Αναμένεται ραγδαία αύξηση των φορτηγών LNG μέχρι το 2030 - H Shell άνοιξε σταθμό ανεφοδιασμού στη Γερμανία

Από το energypress.gr
Τον πρώτο σταθμό εφοδιασμού φορτηγών με φυσικό αέριο εγκαινίασε στη Γερμανία, η εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου, Shell. Ο νέος σταθμός ανεφοδιασμού βρίσκεται νότια του Αμβούργου, στο Georgswerder Bogen, σημείο ιδιαίτερης σημασίας για τις εμπορευματικές μεταφορές καθώς είναι κοντά στο λιμάνι του Αμβούργου, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας.

Ειδικότερα, ο σταθμός έχει δυναμικότητα..
σχεδόν 30 τόνους φυσικού αερίου, ποσότητα που επιτρέπει τον εφοδιασμό 200 φορτηγών την ημέρα με καύσιμο το φυσικό αέριο.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της Shell στην Γερμανία, σε δηλώσεις του, υπογράμμισε πως η ανάπτυξη ενός δικτύου σταθμών LNG στην Γερμανία συμβάλει στην διαφοροποίηση του χαρτοφυλακίου καυσίμων και ταυτόχρονα συνιστά μια νέα λύση για ενεργειακά καύσιμα που βοηθούν στην μείωση των εκπομπών.

Να σημειώσουμε επίσης πως το Αμβούργο φιλοξενεί τον ένατο σταθμό LNG της εταιρείας στην βορειοδυτική Ευρώπη. Η εταιρεία διαθέτει ήδη εφτά σταθμούς εφοδιασμού LNG στην Ολλανδία και έναν στο Βέλγιο, σύμφωνα με το εξειδικευμένο site σε θέματα υγροποιημένου φυσικού αερίου, LNG World News.

Η εταιρεία σχεδιάζει να προχωρήσει στην κατασκευή τεσσάρων επιπλέον σταθμών εφοδιασμού LNG στη Γερμανία μέσα στους επόμενους 18 μήνες.

Ενδιαφέρον έχει να σημειώσουμε πως σήμερα κυκλοφορούν στους δρόμους περίπου 5.000 φορτηγά LNG, αριθμός που αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά μέχρι το 2030 και ιδιαίτερα στην Γερμανία όπου θα υπάρξει σχετική χρηματοδότηση από την πλευρά της γερμανικής κυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου