Παρασκευή 24 Αυγούστου 2018

EIA: Ρεκόρ Παραγωγής Αργού Αναμένεται να Καταγράψουν οι ΗΠΑ το 2018 και 2019

Από το energia.gr
Η πλούσια σε υδρογονάνθρακες περιοχή Permian των ΗΠΑ αναμένεται να οδηγήσει στην αύξηση της παραγωγής αργού της χώρας εντός του 2019, σύμφωνα με χθεσινή (23/08) εκτίμηση της αμερικανικής Υπηρεσίας Ενεργειακής Πληροφόρησης (EIA).

Η παραγωγή αργού των ΗΠΑ εκτιμάται να ..
διαμορφωθεί στα 10,7 εκατ. βαρέλια ημερησίως το 2018 και 11,7 εκατ. βαρέλια ημερησίως το 2019, σύμφωνα με την EIA.

Εάν επιτευχθούν αυτά τα επίπεδα, η αμερικανική παραγωγή αργού και τις δύο αυτές χρονιές θα ξεπεράσει το προηγούμενο ρεκόρ παραγωγής της χώρας που ανερχόταν σε 9,6 εκατ. βαρέλια ημερησίως και καταγράφηκε το 1970.

Αυτή η αύξηση της παραγωγής αναμένεται να οφείλεται σχεδόν εξ ολοκλήρου στην παραγωγή έγκλειστου πετρελαίου (σ.σ. tight oil, αέριο σε μη περατά πετρώματα), σύμφωνα με την ΕΙΑ.

«Ειδικότερα, η περιοχή Permian στο δυτικό Τέξας και το ανατολικό Νέο Μεξικό αναμένεται να αντιπροσωπεύει περισσότερο από το 50% της αύξησης της παραγωγής αργού πετρελαίου εντός το 2019», αναφέρεται.

Η EIA αναμένει ότι η παραγωγή στην περιοχή Permian θα ανέλθει κατά μέσο όρο στα 3,3 εκατ. βαρέλια ημερησίως το 2018 και τα 3,9 εκατ. βαρέλια ημερησίως το 2019.

Ωστόσο, η έκθεση υπογραμμίζει ότι υπάρχουν παράγοντες που παρεμποδίζουν την αύξηση της παραγωγής στην περιοχή Permian, με κυριότερο την περιορισμένη δυναμικότητα των υφιστάμενων αγωγών.

«Αν και η ευνοϊκή γεωλογία σε συνδυασμό με τεχνολογικές και επιχειρησιακές βελτιώσεις συνέβαλαν ώστε η περιοχή Permian να γίνει μία από τις περισσότερο ευνοϊκές οικονομικά περιοχές για την παραγωγή αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ, οι πρόσφατοι περιορισμοί της χωρητικότητας των αγωγών έχουν μειώσει τις αποδόσεις για τους πετρελαιοπαραγωγούς της περιοχής», εξηγεί η EIA.

Αναφορικά με τις υπόλοιπες περιοχές των ΗΠΑ, η EIA αναμένει ότι η παραγωγή αργού πετρελαίου στην περιοχή του Κόλπου του Μεξικού θα αυξηθεί κατά 158.000 εκατ. βαρέλια ημερησίως, ανερχόμενη κατά μέσο όρο στα 1,9 εκατ. βαρέλια ημερησίως το επόμενο έτος, γεγονός που καθιστά τον Κόλπο του Μεξικού την περιοχή που θα έχει τη δεύτερη μεγαλύτερη συμβολή στην αύξηση της παραγωγής αργού των ΗΠΑ από το 2018 έως το 2019.

Παράλληλα, η EIA εκτιμά ότι το τμήμα της περιοχής Bakken που εκτείνεται σε Βόρεια Ντακότα και Μοντάνα θα καταγράψει ρεκόρ παραγωγής το 2018, φθάνοντας κατά μέσο όρο τα 1,3 εκατ. βαρέλια ημερησίως. Αντίστοιχα, η παραγωγή της περιοχής το 2019 αναμένεται να αυξηθεί σε 1,4 εκατ. βαρέλια ημερησίως.

«Η πρόσφατη αύξηση της παραγωγής στην περιοχή Bakken υποστηρίχθηκε από την άρση των περιορισμών στη χωρητικότητα των αγωγών που επηρέαζαν την περιοχή πριν από το 2017», τονίζει η ΕΙΑ.

Η Υπηρεσία αναμένει ότι η παραγωγή αργού στην περιοχή του Eagle Ford του Τέξας θα αυξηθεί κατά περίπου 105.000 εκατ. βαρέλια ημερησίως από το 2018 έως το 2019, ανερχόμενη κατά μέσο όρο σε 1,5 εκατ. βαρέλια ημερησίως το επόμενο έτος.

«Η περιοχή Eagle Ford δεν έχει τους ίδιους περιορισμούς με την περιοχή Permian αναφορικά με τη χωρητικότητα των αγωγών. Η EIA αναμένει ότι οι παραγωγοί ενδέχεται να μετακινηθούν από την Permian στο Eagle Ford από τα μέσα έως τα τέλη του 2018 και κατά το 2019, εφόσον η μεταφορική ικανότητα των αγωγών στην περιοχή Permian εξακολουθεί να είναι περιορισμένη», υπογραμμίζεται.

Η EIA αναφέρει, επίσης, ότι η παραγωγή αργού στις περιοχές Niobrara και Anadarko θα ανέλθει κατά μέσο όρο σε 670.000 και 550.000 εκατ. βαρέλια ημερησίως, αντίστοιχα, το 2019.

«Η EIA προβλέπει ότι η γεωτρητική δραστηριότητα θα συνεχίσει να αυξάνεται και στις δύο αυτές περιοχές έως το 2019, αν και με ελαφρώς βραδύτερο ρυθμό από ότι το 2017 και το 2018», σημειώνεται.

Η Υπηρεσία εκτιμά ότι η παραγωγή αργού στην Αλάσκα θα παραμείνει σταθερή το 2018 και το 2019, διαμορφούμενη κατά μέσο όρο στα 480.000 εκατ. βαρέλια ημερησίως.

«Στις υπόλοιπες περιοχές των ΗΠΑ, η EIA αναμένει ελαφρά μείωση της παραγωγής, κατά 81.000 εκατ. βαρέλια ημερησίως, ως συνέπεια του γεγονότος ότι η γεωτρητική δραστηριότητα είναι ανεπαρκής στο να αντισταθμίσει την πτώση της παραγωγής στις υφιστάμενες πετρελαιοπηγές», υπογραμμίζεται.

«Εάν οι τιμές του αργού πετρελαίου συνεχίσουν να αυξάνονται, οι περιοχές αυτές θα μπορούσαν να γίνουν πιο επικερδείς, προκαλώντας μία επιτάχυνση του ρυθμού ανάπτυξης νέων πετρελαιοπηγών», καταλήγει η ΕΙΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου