Τρίτη 14 Αυγούστου 2018

ΗΠΑ: Διακανονισμός για τη μεγαλύτερη διαρροή μεθανίου στην ιστορία

Από το naftemporiki.gr
Μια μεγάλη εταιρεία παροχής ενέργειας στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ συμφώνησε να πληρώσει σχεδόν 120 εκατομμύρια δολάρια ως αποζημίωση για μια τεράστια διαρροή μεθανίου που ανάγκασε χιλιάδες άτομα να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους το 2015.

Ο διακανονισμός μεταξύ της εταιρείας Southern California Gas Co. και του δήμου του Λος Άντζελες θα καλύψει..
τα έξοδα για το μετριασμό των εκπομπών, μια μακροπρόθεσμη μελέτη για την υγεία και αυξημένα μέτρα ασφαλείας μετά τη διαρροή του 2015 σε πεδίο αποθήκευσης φυσικού αερίου στο Φαράγγι Άλισο, η οποία ήταν η μεγαλύτερη στην ιστορία των ΗΠΑ.

Περισσότεροι από 100.000 τόνοι μεθανίου απελευθερώθηκαν στον αέρα κατά τη διάρκεια περίπου τεσσάρων μηνών, προκαλώντας παράπονα για πονοκεφάλους, ρινορραγίες και ναυτία από κατοίκους της γειτονιάς του Λος Άντζελες Πόρτερ Ραντς, πλησίον του χώρου αποθήκευσης.

Ο εισαγγελέας Χαβιέρ Μπεσέρα δήλωσε ότι η αρχική συμφωνία, η οποία θα είναι ανοιχτή για δημόσιο διάλογο και απαιτεί δικαστική έγκριση, καλύπτει παραβιάσεις των κωδικών υγείας και ασφάλειας, την παράνομη απόρριψη μολυσματικών ουσιών και την αποτυχία αναφοράς απελευθέρωσης επικίνδυνων υλικών.

«Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για αυτό που συνέβη», αναφέρει ο Μπεσέρα σε επίσημη δήλωσή του. «Για πάνω από τέσσερις μήνες, αυτή η διαρροή εξέθεσε τις κοινότητές μας σε εκπομπές φυσικού αερίου που είχαν αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία και διατάραξαν τη ζωή δεκάδων χιλιάδων πολιτών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου