Σάββατο 4 Αυγούστου 2018

Η Πολωνία αγοράζει περισσότερο LNG και μειώνει την εξάρτηση της από το ρωσικό αέριο

Από το worldenergynews.gr
Η κρατική επιχείρηση φυσικού αερίου της Πολωνίας, PGNiG, ανακοίνωσε  την Παρασκευή ότι οι αγορές φυσικού αερίου από το Κατάρ και αλλού αυξήθηκαν κατά 60% το διάστημα Ιανουαρίου –Ιουλίου σε σχέση με το προηγούμενο έτος, καθώς η χώρα διαφοροποιεί τις πηγές της για να μειώσει την εξάρτηση από το ρωσικό φυσικό αέριο.

Η PGNiG πρέπει να αγοράζει..
ορισμένες ποσότητες αερίου ετησίως από τη Ρωσία στο πλαίσιο μακροπρόθεσμης συμφωνίας με τη Ρωσική Gazprom, η οποία λήγει το 2022 και όπως ανακοίνωσε η Βαρσοβία δεν θα ανανεωθεί.

Κατά τους πρώτους επτά μήνες του τρέχοντος έτους, οι εισαγωγές της PGNiG από τη Gazprom αυξήθηκαν κατά 6%, ωστόσο το μερίδιο της Ρωσίας στις συνολικές εισαγωγές φυσικού αερίου της PGNiG μειώθηκε κατά 2% από το προηγούμενο έτος σε 75%.

Το LNG, που αγοράστηκε από το Κατάρ, τη Νορβηγία και τις Ηνωμένες Πολιτείες, αντιπροσώπευε το 19% των συνολικών εισαγωγών φυσικού αερίου της PGNiG κατά τη διάρκεια της περιόδου, σημειώνοντας αύξηση 6%  από το προηγούμενο έτος.

Η PGNiG αγοράζει περισσότερο LNG μέσω τερματικού σταθμού στη Βαλτική και σχεδιάζει να κατασκευάσει ένα αγωγό φυσικού αερίου από τη Νορβηγία έως το 2022, γεγονός που θα της δώσει πρόσβαση σε φυσικό αέριο από τη Βόρεια Θάλασσα.

"Η PGNiG προετοιμάζεται να προμηθεύσει την πολωνική αγορά με αέριο που παράγεται στη νορβηγική υφαλοκρηπίδα", ανέφερε η PGNiG.

Η εταιρεία ανέφερε επίσης ότι η κατανάλωση φυσικού αερίου στην Πολωνία αυξήθηκε σε 17 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα την προηγούμενη χρονιά, από 15 δισεκατομμύρια κυβικά εκατοστά πριν από δύο χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου