Παρασκευή 3 Αυγούστου 2018

Βραζιλία: Δημοπρασία για την πώληση πετρελαίου – Εξαγωγέας θέλει να γίνει η PPSA

Από το worldenergynews.gr
Η κυβέρνηση της Βραζιλίας θα επιδιώξει να πωλήσει 14,4 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου αυτό το μήνα, ενώ η κρατική εταιρεία που διαχειρίζεται την ανάπτυξη της έρευνας για το πετρέλαιο στοχεύει να εξάγει το δικό της πετρέλαιο μέσα σε ένα χρόνο, ανακοίνωσε την Πέμπτη  2/8/2018 ο επικεφαλής της εταιρείας.

Η δημοπρασία του πετρελαϊκού φορτίου, έχει..
οριστεί για  τις 31 Αυγούστου, και ακολουθεί μια αποτυχημένη δημοπρασία τον Μάιο, κατά την οποία η κυβέρνηση δεν έλαβε προσφορές.

Προσφέρεται το μερίδιο της κυβέρνησης από την  παραγωγή των εταιρειών σε πεδία βαθέων υδάτων pre-salt. Οι βραζιλιάνικοι κανόνες υπαγορεύουν οι εταιρείες που αγωνίζονται στο παραγωγικό προ-αλάτι να προσφέρουν στην κυβέρνηση ένα μερίδιο της παραγωγής πετρελαίου.

Οι μεγάλες εταιρείες πετρελαίου έχουν ξοδέψει σημαντικά τις πρόσφατες δημοπρασίες πετρελαίου στη Βραζιλία, τον κορυφαίο παραγωγό της Λατινικής Αμερικής, για να κλειδώσουν την πρόσβαση στο προ-αλάτι στρώμα, όπου δισεκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου παγιδεύονται κάτω από ένα παχύ στρώμα αλατιού κάτω από τον ωκεάνιο πυθμένα.

Ενώ η Βραζιλία επιδιώκει να πουλήσει το δικό της μερίδιο του πετρελαίου σε εταιρείες, η κρατική εταιρεία Pre-Sal Petroleo SA (PPSA) ελπίζει να γίνει εξαγωγέας πετρελαίου   μέσα σε περίπου ένα χρόνο, δήλωσε ο επικεφαλής της Ibsen Flores .

Από τα 14,4 εκατομμύρια βαρέλια που προσφέρονται αυτό το μήνα, 10,6 εκατομμύρια βαρέλια θα προέλθουν από το πεδίο Mero, ενώ 600,000 θα προέρχονται από τον τομέα Sapinhoa. Άλλα 3,2 εκατομμύρια βαρέλια θα προέλθουν από το πεδίο Lula. Όλα τα πεδία βρίσκονται στη λεκάνη απορροής του Santos. Κάθε παρτίδα θα προσφέρεται ξεχωριστά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου