Δευτέρα 16 Ιουλίου 2018

Επανεξέταση φακέλου ζητά το σχήμα Carbon Asset Management που "κόπηκε" από τη short list των ΕΛΠΕ, απορρίπτει το αίτημα το ΤΑΙΠΕΔ

Από το energypress.gr
Ζήτημα επανεξέτασης του φακέλου της από το ΤΑΙΠΕΔ θέτει η κοινοπραξία της Carbon Asset Management με την Alshaheen από το Κατάρ, ενός από τους τρεις "κομμένους" από τη short list για το διαγωνισμό πώλησης των ΕΛΠΕ.

Σε επιστολή που απέστειλε την περασμένη Τρίτη προς τους συμβούλους που “τρέχουν” τη διαδικασία για λογαριασμό του Ταμείου, το σχήμα ζητά..
να ενημερωθεί αναλυτικά για τους λόγους του αποκλεισμού του από τη short list, σημειώνοντας μάλιστα ότι αυτό θα πρέπει να γίνει εντός της τρέχουσας εβδομάδας.

Στην επιστολή του, θέτει θέμα επανεξέτασης του φακέλου του, υποστηρίζοντας ότι ακόμα και αν υπήρχαν σε αυτόν ελλείψεις, εντούτοις θα έπρεπε το ίδιο να είχε ερωτηθεί, προκειμένου να προσκομίσει τα όποια στοιχεία ήθελε το ΤΑΙΠΕΔ.

Σύμφωνα ωστόσο με τις πληροφορίες, το Ταμείο, ναι μεν αξιολογεί υπηρεσιακά την κατάσταση, εντούτοις δεν πρόκειται να τροποποιήσει την αρχική του απόφαση για τη short list των ΕΛΠΕ, όπου εκ των συνολικά πέντε αρχικών υποψηφίων, κρίθηκαν τελικά ως κατάλληλοι να περάσουν μόνο η ελβετική Glencore και η ολλανδική Vitol. Δεν προτίθεται δηλαδή να επιτρέψει στη κοινοπραξία να προσκομίσει εκ των υστέρων νέα στοιχεία γύρω από την πληρότητα του φακέλου της, προκειμένου αυτός να επαναξιολογηθεί σε νέα βάση.

Το αν η απάντηση που θα δώσει το ΤΑΙΠΕΔ στην κοινοπραξία θα την ικανοποιήσει ή παρ’ όλα αυτά, εκείνη θα επιλέξει να κινηθεί νομικά σε εθνικό και ευρωπαικό επίπεδο- όπως υποστηρίζουν πηγές της- παραμένει άγνωστο.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κοινοπραξία των συγκεκριμένων εταιρειών βρισκόταν σε  προχωρημένες επαφές και με την Socar, προκειμένου η αζέρικη εταιρεία να συμμετείχε στο διαγωνισμό, αν και εφόσον το σχήμα περνούσε στη δεύτερη φάση.

Στη λακωνική πάντως ανακοίνωση που είχε εκδώσει το ΤΑΙΠΕΔ στις 3 Ιουλίου, αναφέρονταν ότι κατόπιν της αξιολόγησης των εκδηλώσεων ενδιαφέροντος από τους συμβούλους του διαγωνισμού, εκείνο αποφάσισε ότι δεν πληρούν τα κριτήρια συμμετοχής για τη φάση υποβολής δεσμευτικών προσφορών του διαγωνισμού, οι :

1. Alrai Group Holdings Limited (από το Ιράκ)

2. Carbon Asset Μanagement DWC-LLC και Alshaheen Group S.A. (σε κοινοπραξία)

3. Gupta Family Group Alliance (βρετανικός όμιλος, ιδιοκτησίας ενός ινδικής καταγωγής επιχειρηματία από τη Ν.Αφρική)

Στη πράξη αυτό σήμαινε ότι κανείς από τους υπόλοιπους τρεις φακέλους δεν πληρούσε τα κριτήρια για να περάσει στην επόμενη και οριστική φάση του διαγωνισμού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου