Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018

Ανακοίνωση ΔΥΝΑΜΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ

Από το pseep.gr
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Έχουν περάσει σχεδόν δύο µήνες από τη συγκρότηση του νέου ∆.Σ. του Σωµατείου όπου η παράταξή µας, ∆ΥΝΑΜΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ, ανέλαβε τα καθήκοντά της στο Προεδρείο. Βρέθηκε όπως ήταν αναµενόµενο, αντιµέτωπη µε ένα βουνό από προβλήµατα που αφορούσαν τους εργαζόµενους (καθηµερινότητα, Ιδιωτικοποίηση) λόγω της απραξίας και της ανικανότητας του προηγούµενου Προεδρείου να τα διαχειριστεί. Τους είχαµε καταγγείλει προεκλογικά (την παράταξη της ΕΝΑΙΑΣ) για τα ψέµατα, τα χτυπήµατα κάτω από τη µέση, τη ∆ιαβολή, το υβρεολόγιο που χρησιµοποιούσε, κυρίως κατά του Προέδρου τ..
ης παράταξής µας και σηµερινού Προέδρου του Σωµατείου µας. ∆υστυχώς συνεχίζουν µέχρι και σήµερα την καταστροφολογία, το ψέµα, τον αποπροσανατολισµό
των εργαζοµένων, ρίχνοντας λάσπη και διαστρεβλώνοντας τα γεγονότα µε στόχο την
παραπλάνησή τους.

Επί 10 µήνες τελούσαν υπό πλήρη απραξία στα θέµατα της καθηµερινότητας αφού σε πολλές περιπτώσεις γινόντουσαν και επικίνδυνοι για τα συµφέροντα των εργαζοµένων αφού έδιναν το δικαίωµα στην εταιρεία να αµφισβητεί και να ερµηνεύει όπως εκείνη έκρινε συµφωνίες που είναι υπογεγραµµένες στην ΕΣΣΕ και τον Εσωτερικό Κανονισµό (βλέπε ΑΜΑ, ειδικές άδειες, αλλαγή βαρδιών κ.α.).

Με πολύ µεγάλο κυνισµό και περίσσιο θράσος, διαµαρτύρονται για το πως διαχειρίζεται το Προεδρείο το µεγάλο θέµα της Ιδιωτικοποίησης. Βάζουν ζητήµατα για το πως µοιράστηκαν τα φυλλάδια, κλαψουρίζουν σαν τις µωρές παρθένες για τη λειτουργία της ∆ιαπαραταξιακής Επιτροπής, έχουν ενστάσεις για την επιλογή των ∆ικηγόρων (όταν οι σύντροφοι τους στον όµιλο δρουν σαν ∆ούρειοι Ίπποι), αντιδρούν για τις επιλογές της Επιστηµονικής Επιτροπής, για την αγορά των µετοχών, για το τραπέζι των ενεργειακών δηµοσιογράφων, για τις απεργιακές κινητοποιήσεις, για τις συναντήσεις µε φορείς ΤΑΙΠΕ∆ – Υπουργείο - όµορους ∆ήµους, για τον τρόπο αντίδρασης στη Γενική Συνέλευση των Μετόχων των ΕΛΠΕ, ακόµα και σε ποια πλατεία θα διαδηλώσουµε!
Αντιδρούν και µας κουνάνε το δάκτυλο αυτοί που για 10 ολόκληρους µήνες, τους πιο κρίσιµους ίσως για το θέµα της Ιδιωτικοποίησης, δεν κάνανε ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ!!!!!

Για να είµαστε όµως απολύτως ειλικρινείς, το µόνο που κάνανε ήταν ένα tour (Κοµοτηνή - Καβάλα - Θεσσαλονίκη), 3 λεπτά κλείσιµο των δρόµων σε Αθήνα – Θεσσαλονίκη και µοίρασµα από 100 φυλλάδια. Αυτή ήταν η συνδροµή και η αγωνιστικότητά τους στην υπόθεση της Ιδιωτικοποίησης. Τυχαία όχι, αφού έγιναν εργαλείο και δεκανίκι της κυβέρνησης και όλων αυτών που «φροντίζουν» για το µέλλον της Εταιρείας και των εργαζοµένων. Αυτό άλλωστε φάνηκε από τις πληροφορίες
που δίνουν στην Εταιρεία και τον Υπουργό για ποιους ∆ικηγόρους επιλέγουµε προκειµένου να κάνουν τις παρεµβάσεις τους, καθώς επίσης και από την αντίδρασή τους στο σχεδιασµό των ∆ράσεων που επέλεξε το σηµερινό Προεδρείο. Βυθισµένοι στα αδιέξοδά τους, οι µηδενιστές, προσπαθούν να βρουν ρόλο. Προσπαθούν να διασπάσουν το Σωµατείο και τους εργαζόµενους χρησιµοποιώντας εργαλεία και πρακτικές περασµένων 10ετιών, χωρίζοντας τους εργαζόµενους σε ΒΟΡΕΙΟΥΣ & ΝΟΤΙΟΥΣ. Όµως δεν θα τα καταφέρουν γιατί οι εργαζόµενοι τους πήρανε χαµπάρι και σιγά σιγά οι µάσκες πέφτουν και φαίνονται τα πραγµατικά πρόσωπά τους.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Το νέο Προεδρείο του Σωµατείου σε ένα µήνα από την ώρα που ανέλαβε, ξεκαθάρισε και ρύθµισε όλα τα θέµατα που µέχρι πριν αµφισβητούνταν. Έκανε σοβαρούς ελέγχους µε ανεξάρτητο Επιθεωρητή Υγείας και µε καταγγελία στον ΕΦΕΤ σε όλα τα µαγειρεία και εστιατόρια της Εταιρείας σε Βορρά και Νότο. Έγιναν έλεγχοι στα λεωφορεία µεταφοράς προσωπικού µετά από πολλές καταγγελίες εργαζοµένων. Έγιναν πολλές συναντήσεις µε ∆/ντικά Στελέχη για ενηµέρωση και διευθέτηση εκκρεµοτήτων.
Εργαζόµαστε πολλές ώρες καθηµερινά για να λύνουµε προβλήµατα. Ξεκινήσαµε τις προσλήψεις των Τεχνιτών Συντήρησης και των ∆ιπλωµατούχων Μηχανικών για τις οποίες λέγατε ψέµατα ότι η Εταιρεία τις είχε παγώσει ενώ σας έστειλε e-mails στις 13 και 14 Φεβρουαρίου 2018, όπου ζητούσε από το Σωµατείο να ορίσει τους εκπροσώπους του προκειµένου να ξεκινήσει η διαδικασία. Και µάλιστα όταν στις 15/02/18 υπήρχε προγραµµατισµένο ∆.Σ. ΠΣΕΕΠ. Μήπως και αυτό είναι ψέµα;;;; 
Στο θέµα των εργολαβικών ενεργοποιήσαµε τη ∆ήλωση – Συµφωνία του Φεβρουαρίου 2016,
προκειµένου να υπάρξει λύση στο χρόνιο πρόβληµα των εργολαβικών συναδέλφων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Επειδή τιµούµε και σεβόµαστε τους εργολαβικούς συναδέλφους δε θα τσιµπήσουµε στο εµπόριο ελπίδας και συναλλαγής για ψηφοθηρικούς λόγους που στήθηκε από τους κυβερνητικούς συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ (µόνιµους και εργολαβικούς) προκειµένου να περάσουν την προπαγάνδα υπέρ των συµφερόντων της κυβέρνησης και των παρατάξεών τους.

Στο θέµα της Ιδιωτικοποίησης υπάρχει σχεδιασµός και δράσεις, προκειµένου να ακυρώσουµε στην πράξη την πλήρη Ιδιωτικοποίηση που επιχειρούν η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ µε τη βοήθεια των συνδικαλιστών – γιουσουφάκια – ∆ούρειοι Ίπποι που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ.
Καθηµερινά µέσα από τις ανακοινώσεις µας (σωµατειακές, παραταξιακές) σας ενηµερώνουµε για τις ενέργειες που γίνονται σε όλα τα θέµατα. Τα έργα µας τις πρώτες 40 ηµέρες του νέου Προεδρείου δείχνουν από µόνα τους πόσο αποτελεσµατικοί είµαστε και πόσο ψεύτες και συκοφάντες είναι αυτοί που εκπροσωπούν το απόλυτο ΤΙΠΟΤΑ. Το έργο µας είναι αυτό που ακυρώνει τη λάσπη και τις συκοφαντίες τους. Οι εργαζόµενοι νιώθουν καθηµερινά ότι τώρα έχουν Σωµατείο και ασφάλεια.

Τη ∆ευτέρα 25/06/18 πραγµατοποιήθηκε ένα έκτακτο πολύωρο ∆.Σ. όπου συζητήθηκαν σηµαντικά θέµατα και πάρθηκαν αποφάσεις για τις οποίες ενηµερωθήκατε από τη Σωµατειακή ανακοίνωση. Θα θέλαµε να σχολιάσουµε τη στάση των παρατάξεων της αντιπολίτευσης οι οποίες τελούσαν σε τρικυµία εν κρανίω. Οι παρατάξεις της ΕΝΙΑΙΑΣ και της ΕΛΚΕ νιώθοντας ευθύνη αλλά και τύψεις για την απραξία – απουσία από όλα τους προηγούµενους 10 µήνες, παρακολουθούσαν αµήχανα τις προτάσεις και τις ενέργειες του νέου Προεδρείου και µη έχοντας πρόταση προσπαθούσαν να
αυτοσχεδιάσουν µε αποτέλεσµα να διαφωνούν και µεταξύ τους. Το αποτέλεσµα ήταν να χάσουν την ψυχραιµία τους και να αποχωρήσουν από το ∆.Σ. προς το τέλος της συνεδρίασης όταν µπήκε από το Προεδρείο πρόταση για ψήφιση live µετάδοσης των ∆.Σ. του ΠΣΕΕΠ. Τα συµπεράσµατα δικά σας. Βέβαια δεν θα αφήσουµε ασχολίαστη και τη στάση του Αγωνιστικού Μετώπου όπου πραγµατικά ο εκπρόσωπός του τα είχε τελείως χαµένα. Πρότεινε «επαναστατική γυµναστική» αλλά στο τέλος καταψήφιζε ή λείως χαµένα. Πρότεινε «επαναστατική γυµναστική» αλλά στο τέλος καταψήφιζε ή 
απείχε από αυτά που πρότεινε στους άλλους!! Και φυσικά η στάση του και η επιλογή των συντρόφων του να µην συµµετέχουν σε καµία δράση του Σωµατείου για την Ιδιωτικοποίηση, ακόµη ούτε στη Γενική Συνέλευση των Μετόχων, αφήνει πολλά ερωτηµατικά για το ρόλο τους και των εντολών που παίρνουν από τον πολιτικό τους φορέα.
Όσο για την παράδοση – παραλαβή, το πως διαχειρίστηκαν τα οικονοµικά, το υπόλοιπο που άφησαν στο Ταµείο του ΠΣΕΕΠ και του ΠΕΣΥ, καθώς και τον ρόλο του απερχόµενου Ταµία όσον αφορά τη διευκόλυνση των υποχρεώσεων του ΠΣΕΕΠ προς τρίτους, αντί να κουνάνε το δάκτυλο και να κάνουν υποδείξεις, θα πρέπει να ντρέπονται. Η ∆ΥΝΑΜΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ Σ.Κ. ΕΛΠΕ γεννήθηκε για να υπηρετεί τα συµφέροντα όλων των εργαζοµένων στα ΕΛΠΕ µακριά από κόµµατα και συµφέροντα. Άλλωστε µε τη δύναµη που εσείς µας δώσατε ανταποκριθήκαµε νοµίζουµε θετικά σε όλα τα προβλήµατα και δώσαµε λύσεις.
• Σχεδιάζουµε το παρόν και το µέλλον µε όλους τους εργαζόµενους.
• Υπερασπιζόµαστε την ΕΣΣΕ και τον Εσωτερικό Κανονισµό.
• Αγωνιζόµαστε για να ακυρώσουµε και να εµποδίσουµε την πλήρη Ιδιωτικοποίηση των ΕΛΠΕ.
• ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΣΕ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΛΗΡΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΝΑ
ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΣΧΥΡΟ ΚΑΙ ∆ΙΕΚ∆ΙΚΗΤΙΚΟ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ
ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΠΑΣΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΟΤΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΩΝ ΕΛΠΕ ∆ΕΝ
ΠΑΡΑΧΩΡΟΥΝ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥΣ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ ΜΕ ΟΛΕΣ
ΤΟΥΣ ΤΙΣ ∆ΥΝΑΜΕΙΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου