Σάββατο 23 Ιουνίου 2018

Εργαλείο απεικόνισης των δεδομένων σχετικά με το έργο «Ασφαλείς και Υγιείς Χώροι Εργασίας για όλες τις ηλικίες»

Από το osha.europa.eu
Το εργαλείο απεικόνισης δεδομένων επισημαίνει τα κύρια πορίσματα του έργου που εκπονεί ο EU-OSHA, κατόπιν αιτήματος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Το έργο στοχεύει στην κατανόηση των ζητημάτων επαγγελματικής ασφάλειας και υγείας (ΕΑΥ) στο πλαίσιο της γήρανσης του εργατικού δυναμικού της ΕΕ.

Το εργαλείο αυτό παρέχει πρόσβαση σε μια οπτική απεικόνιση των δεδομένων σχετικά..
με τη δημογραφική κατάσταση, την απασχόληση, τις συνθήκες εργασίας και την υγεία, στο πλαίσιο της γήρανσης του εργατικού δυναμικού, καθώς και των δεδομένων σχετικά με την ΕΑΥ και τις συναφές πολιτικές για την αντιμετώπιση των προκλήσεων.

Το εργαλείο είναι διαδραστικό και οι χρήστες μπορούν:

να ενημερωθούν περαιτέρω για τις προκλήσεις λόγω της γήρανσης του εργατικού δυναμικού στην Ευρώπη

να μάθουν περισσότερα για τις πολιτικές, τις στρατηγικές και τα προγράμματα που εφαρμόζονται στα διάφορα κράτη μέλη της ΕΕ

να εξετάσουν τις δημογραφικές και κοινωνικοοικονομικές διαφορές καθώς και τις διαφορές μεταξύ των συστημάτων υγείας και κοινωνικής πρόνοιας των τεσσάρων ευρωπαϊκών «ομάδων χωρών»
καθώς και τη σημασία των διαφορών αυτών για τη χάραξη πολιτικής

να χρησιμοποιούν «προφίλ χώρας» για τη σύγκριση των εθνικών στρατηγικών για την ΕΥΑ και την αποκατάσταση που συνδέονται με την ηλικία με τις αντίστοιχες στρατηγικές της ΕΕ και των άλλων ευρωπαϊκών χωρών.

Παρέχεται γλωσσάριο των συχνά χρησιμοποιούμενων όρων και οι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιούν από κοινού το εργαλείο, για παράδειγμα μέσω του Twitter και του Facebook.

ΠΡΌΣΒΑΣΗ ΣΤΟ ΕΡΓΑΛΕΊΟ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου