Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018

Ρωσία: Ο πάγος μπλοκάρει τις εξαγωγές LNG από την Αρκτική προς την Ασία

Από το worldenergynews.gr
Ο πάγος εμποδίζει τις αποστολές υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) από το νεοσύστατο εργοστάσιο εξαγωγής της Ρωσίας στο Yamal, ανακοίνωσε η ρωσική κρατική εταιρεία πυρηνικών δεξαμενόπλοιων Rosatomflot.

Οι ασυνήθιστα σοβαρές συνθήκες πάγου έχουν..
αποκλείσει τις οδούς της Ασίας μέσω της διαδρομής της Βόρειας Θάλασσας (NSR).

Ο στόλος  LNG που λειτουργεί από τη Novatek στοχεύει στην παράδοση φυσικού αερίου στη βορειοανατολική Ασία κατά μήκος του NSR το καλοκαίρι, όταν ο πάγος είναι λεπτός.

Το χειμώνα, τα δεξαμενόπλοια LNG μετακινούνται προς τα δυτικά προς την Ευρώπη, όπου τα φορτία φορτώνονται εκ νέου σε τάνκερ αναμονής για μεταγενέστερη μεταφορά στην Ασία.

Ωστόσο, ο πάγος που έχει σχηματιστεί στο θαλάσσιο κανάλι στο Ob Bay - όπου βρίσκεται το Yamal - έχει «παραλύσει την ανεξάρτητη κίνηση των πλοίων» ,επεσήμανε.

Η εταιρεία δήλωσε ότι θα επεκτείνει την ανάπτυξη των πυρηνικών μηχανών που λειτουργούν στον κόλπο για τουλάχιστον τις πρώτες δέκα ημέρες του Ιουλίου και θα απομακρύνει τα πλοία που έχουν κολλήσει στον πάγο.

Τα στοιχεία αποστολής δείχνουν ότι το δεξαμενόπλοιο Boris Vilkitsky που φορτώθηκε LNG στο Yamal στις 14 Ιουνίου, παραμένει στην περιοχή. Το πλοίο LNG Christoph de Margerie παρέμεινε στα βόρεια του Yamal για σχεδόν μια εβδομάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου