Τρίτη 19 Ιουνίου 2018

Η Νορβηγία έδωσε σε 11 επιχειρήσεις άδειες για έρευνες πετρελαίου στην Αρκτική

Από το worldenergynews.gr
Η Νορβηγία χορήγησε 12 άδειες εξερεύνησης πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Equinor και 10 άλλες εταιρείες κυρίως στην Αρκτική, όπου το Όσλο πιστεύει ότι έχει τις μεγαλύτερες δυνατότητες για νέες σημαντικές ανακαλύψεις.

Εννέα από τις άδειες βρίσκονται στη Θάλασσα του Μπάρεντς και τρεις στη Νορβηγική θάλασσα στην κεντρική Νορβηγία, σύμφωνα με το υπουργείο πετρελαίου και ενέργειας.

"Αυτός ο γύρος αδειοδότησης επιβεβαιώνει ότι ..
οι εταιρείες πετρελαίου βλέπουν ευκαιρίες για περαιτέρω κερδοφόρα πετρελαϊκή δραστηριότητα στο βορρά", δήλωσε ο υπουργός πετρελαίου και ενέργειας Terje Soeviknes.

Η Equinor, παλαιότερα γνωστή ως Statoil (STO), έλαβε πέντε άδειες και θα συμμετάσχει  σε δύο ακόμη.

Η Shell, η Aker BP, η Lundin, η OMV και η Spirit Energy, μια νορβηγική κοινοπραξία μεταξύ της Centrica της Βρετανίας και της Bayerngas της Γερμανίας, υπέβαλαν προσφορές.
Επιπλέον, η DEA, η Idemitsu, η M Vest Energy, η VNG και η Wintershall έλαβαν συμμετοχή.

Η κεντροδεξιά κυβέρνηση της Νορβηγίας επέβαλε περιορισμούς στη γεώτρηση σε δύο άδειες που βρίσκονται κοντά στο νησί Bear, ένα σημαντικό σημείο καταφύγιο των αρκτικών πτηνών.

Η διερεύνηση των γεωτρήσεων θα απαγορευτεί μεταξύ 1 Απριλίου και 15 Αυγούστου, δήλωσε το υπουργείο.

Οι περιβαλλοντικές ομάδες διαμαρτυρήθηκαν για την έρευνα πετρελαίου στα ύδατα της Αρκτικής επικαλούμενες τον κίνδυνο πετρελαιοκηλίδων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου