Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018

Ενημέρωση για έκτακτο ΔΣ ΠΣΕΕΠ

Από το pseep.gr
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Το Προεδρείο του Σωµατείου συγκάλεσε σήµερα 06/06/18 έκτακτο ∆.Σ. µε θέµα την Ιδιωτικοποίηση των ΕΛΠΕ. Στο πλαίσιο της δράσης ενάντια στην επιχειρούµενη ολοκληρωτική ιδιωτικοποίηση του Οµίλου, υπήρξε παρέµβαση στην Ετήσια Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Εταιρείας, όπου διαβάστηκε και κατατέθηκε Υπόµνηµα µε τις θέσεις του Σωµατείου µας εναντίον της Ιδιωτικοποίησης καθώς έγινε και διανοµή φυλλαδίων µε τις θέσεις µας στους παρευρισκόµενους
µετόχους και δηµοσιογράφους.

Το αποτέλεσµα της εκδήλωσης ενδιαφέροντος..
για την περαιτέρω Ιδιωτικοποίηση των ΕΛΠΕ απέδειξε για µία ακόµα φορά, αυτό που το συνδικάτο υποστηρίζει, ότι αυτοί που θα θέλουν να εισέλθουν στο σχήµα δεν είναι επενδυτές αλλά κερδοσκόποι, αφού απουσιάζουν εταιρείες από τον κλάδο διύλισης αλλά και εταιρείες από τον χώρο του up stream (δραστηριότητες υδρογονανθράκων) και έχουν προσέλθει µόνο traders πετρελαίου.

Το Σωµατείο διαφωνεί µε την πώληση της µεγαλύτερης ενεργειακής εταιρείας της χώρας και αυτό θα επιδιώξει να αποτρέψει.

 Το τριήµερο του Αγίου Πνεύµατος, εκµεταλλευόµενοι την έξοδο των εκδροµέων έγινε διανοµή ενηµερωτικών φυλλαδίων στο Νοµό Αττικής, Θεσσαλονίκης και Κοµοτηνής. Είχαµε επαφές µε τους όµορους ∆ήµους Ελευσίνας, Μάνδρας, Μεγάρων όπου συζητήθηκαν οι θέσεις και οι σκέψεις µας για το πως θα αποτραπούν τα σχέδια της κυβέρνησης. Έγιναν συναντήσεις µε την Οµοσπονδία µας (ΠΟΕ), τα Εργατικά Κέντρα (ΕΚΕ∆Α και ΕΚΘ) όπου συζητήσαµε τη δράση που απαιτείται για
την κοινή µας πορεία απέναντι στην Ιδιωτικοποίηση και δηλώσαµε για άλλη µία φορά, στη συνάντηση που είχαµε µε το ΤΑΙΠΕ∆, τη διαφωνία µας στο ξεπούληµα των ΕΛΠΕ.

Έχουµε ήδη έλθει σε επαφή µε δικηγόρους για την δυνατότητα δικαστικής προσφυγής στην Ελλάδα αλλά και στο Ευρωπαϊκό ∆ικαστήριο για την ακύρωση της προγραµµατισµένης πλήρους Ιδιωτικοποίησης. Προετοιµάζεται Συνέντευξη Τύπου όπου θα γνωστοποιηθούν οι θέσεις µας και αναµένουµε τη συνάντηση που έχει προγραµµατιστεί µε τον Υπουργό Ενέργειας κο Σταθάκη για την Παρασκευή 08/06/18.

Στο ∆.Σ. επίσης αποφασίστηκε να συνεχιστεί ο έλεγχος της υγιεινής και της ποιότητας του φαγητού και στις υπόλοιπες εγκαταστάσεις του οµίλου και γι΄ αυτό το λόγο ψηφίστηκε η σύµβαση µε τον ανεξάρτητο Επιθεωρητή Υγείας, ο οποίος θα προβεί σε ελέγχους σε ανύποπτο χρόνο καθώς και θα εκπαιδεύσει τις Επιτροπές Εστιατορίου ώστε να µπορούν να ασκούν αποδοτικότερα το έργο τους. Το Σωµατείο δε, έχει προσφύγει στον ΕΦΕΤ για το θέµα αυτό.

Στην πρόταση που έβαλε προς ψήφιση το Αγωνιστικό Μέτωπο για να γίνουν άµεσα Περιφερειακές Συνελεύσεις, δεν διαφωνήσαµε επί της ουσίας, αλλά θεωρούµε ότι προέχει η υλοποίηση του σχεδιασµού δράσης του Σωµατείου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου