Δευτέρα 28 Μαΐου 2018

«Έκρηξη» ενεργειακών επενδύσεων αναμένεται στη Νορβηγία το 2019

Από το worldenergynews.gr
Σημαντική αύξηση αναμένεται να σημειωθεί σύμφωνα με τη Στατιστική Υπηρεσία της Νορβηγίας (SSB) σε επενδύσεις στο πετρέλαιο, το φυσικό αέριο, τις εξορύξεις και τον εφοδιασμό ηλεκτρικής ενέργειας κατά 7,4% το 2019, που είναι περισσότερο από αντίστοιχο ποσοστό για το 2018.

Η SSB υπογράμμισε ότ..
ι η έρευνα που που πραγματοποιήθηκε τον Μάιο δείχνει ότι οι συνολικές επενδύσεις θα ανέλθουν σε 211 δισεκατομμύρια νορβηγικές κορώνες (25,93 δισεκατομμύρια δολάρια).

«Η αύξηση το 2019 οφείλεται στη θετική πρόβλεψη των επενδύσεων στο πετρέλαιο και το φυσικό αέριο καθώς και στη μεταποίηση. Οι επενδύσεις στον εφοδιασμό ηλεκτρικής ενέργειας αναμένεται να είναι στο ίδιο επίπεδο με το 2018», ανέφερε η SSB.

Παράλληλα, επισημαίνεται ότι «οι πρώτες εκτιμήσεις για το 2019 δείχνουν ότι οι επενδύσεις στον τομέα της παροχής ηλεκτρικής ενέργειας θα παραμείνουν στο ίδιο επίπεδο το επόμενο έτος όπως το 2018» εξηγώντας ότι «οι επενδύσεις στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας εκτιμάται ότι θα αυξηθούν κατά 30%, όπου σημαντικό μέρος της ανάπτυξης μπορεί επίσης να σχετίζεται με τις εξελίξεις των αιολικών πάρκων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου