Τρίτη 22 Μαΐου 2018

ΠΟΕ: Ένα προαναγγελθέν μακελειό στη Γάζα


Από το poenergias.gr
Την ώρα που οι σφαίρες των Ισραηλινών στρατιωτών θέριζαν αδιακρίτως δεκάδες Παλαιστίνιους διαδηλωτές στα σύνορα «της μεγαλύτερης υπαίθριας φυλακής του κόσμου» της Λωρίδας της Γάζας, ο Ντόναλντ Τραμπ σε μήνυμά του στην τελετή των εγκαινίων της Πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ διαβεβαίωνε πως παραμένει «δεσμευμένος στην Ειρήνη» μεταξύ του Ισραήλ και των Παλαιστινίων. 

Η αιματοχυσία είναι μόνο η αρχή . Με τις συνδυασμένες ενέργειες των τελευταίων ημερών, δηλαδή της αναγνώρισης ..
της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ και τη μονομερή αποχώρηση από τη συμφωνία για την άρση των κυρώσεων σε βάρος του Ιράν, ο Τραμπ ανατίναξε τις όποιες ελπίδες ειρήνευσης στη φλεγόμενη Μέση Ανατολή . 

Αλλά και η Ευρωπαϊκή Ένωση επιμένει στη διπλωματική διπροσωπία των «ίσων αποστάσεων». Η επίτροπος Μογκερινι κάλεσε «όλες τις πλευρές να επιδείξουν τη μέγιστη αυτοσυγκράτηση», ζητώντας από το Ισραήλ «να σεβαστεί το δικαίωμα στις ειρηνικές διαδηλώσεις και την αρχή της αναλογικότητας στη χρήση βίας» και από τη «Χαμάς και εκείνους που καθοδηγούν τις διαδηλώσεις στην Γάζα να φροντίσουν να παραμείνουν σε ειρηνικά πλαίσια και να μη τις εκμεταλλεύονται για άλλους σκοπούς» . 

Δεν γίνεται. Κάπου υπάρχει λάθος . Δεν γίνεται αυτοάμυνα με 55 τουλάχιστον νεκρούς και 2.700 τραυματίες από την πλευρά των «επιτιθέμενων» και ούτε γρατζουνιά από την πλευρά των «αμυνόμενων». Η επανάληψη της βίας και ο θάνατος αθώων συγκλονίζουν όλους πλην εκείνων που θα μπορούσαν να το σταματήσουν (ΟΗΕ, Ε.Ε., ΗΠΑ) αλλά δυστυχώς σιωπούν . Ενώνουμε τις φωνές μας με τα κινήματα σε όλο τον κόσμο για Ειρήνη και την οριστική επίλυση του Παλαιστινιακού , σύμφωνα με τις αποφάσεις του ΟΗΕ .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου