Σάββατο 19 Μαΐου 2018

Συστήματα επαγρύπνησης και περιφρούρησης στην ΕΑΥ: τα αποτελέσματα του εργαστηρίου δημοσιεύτηκαν

Από το osha.europa.eu
Στο πλαίσιο του έργου ανασκόπησης του EU-OSHA σχετικά με τις ασθένειες που συνδέονται με την εργασία, πραγματοποιήθηκε το εργαστήριο με θέμα τα «συστήματα επαγρύπνησης και περιφρούρησης για τον εντοπισμό των ασθενειών που συνδέονται με την εργασία στην ΕΕ». Στο εν λόγω εργαστήριο συμμετείχαν κορυφαίοι εμπειρογνώμονες και φορείς χάραξης πολιτικής από όλες τις χώρες της ΕΕ προκειμένου να συζητήσουν τις υφιστάμενες προσεγγίσεις περιφρούρησης και επαγρύπνησης που περιγράφονται στην επανεξέταση που διενήργησε ο EU-OSHA. Επίσης, επισημάνθηκε η αξιοποίηση..
αυτών των προσεγγίσεων για τη βελτίωση της επαγρύπνησης και της περιφρούρησης τόσο σε επίπεδο κρατών μελών όσο και σε επίπεδο ΕΕ, αλλά και η σημασία της συνεργασίας και της ανταλλαγής δεδομένων εντός της ΕΕ.

Επιπλέον, εντοπίστηκαν ευκαιρίες συνεργασίας μεταξύ των συμμετεχόντων, όπως π.χ. η ανάπτυξη ενός θησαυρού βάσης δεδομένων στον οποίον θα συλλέγονται δεδομένα σχετικά με την έκθεση σε κίνδυνο ή θα ανταλλάσσονται αναφορές περιστατικών και θα συγκεντρώνονται πληροφορίες για την αξιολόγηση ασθενειών που συνδέονται με την εργασία μέσω της διεθνούς πλατφόρμας του συστήματος κλινικής παρακολούθησης Sentinel για τις επαγγελματικές ασθένειες (OccWatch).

Συμβουλευθείτε τη σύνοψη του εργαστηρίου

Επισκεφτείτε τη διαδικτυακή μας ενότητα σχετικά με τα συστήματα επαγρύπνησης και περιφρούρησης στην ΕΑΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου