Τρίτη 15 Μαΐου 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΣΕΕΠ

Από το pseep.gr
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Την Τρίτη 15/05/2018 πραγµατοποιήθηκε Τακτικό ∆.Σ. του Σωµατείου µας. Ένα από τα πρώτα θέµατα που απασχόλησαν τη συνεδρίαση ήταν η εισήγηση του Προεδρείου για το Πρόγραµµα ∆ράσης του ΠΣΕΕΠ για την επόµενη τριετία.
Κυρίαρχο ζήτηµα της δράσης του Σωµατείου είναι οι ενέργειες ενάντια στην Ιδιωτικοποίηση των ΕΛΠΕ. Εµµένουµε στη..
διαχρονική θέση µας υπέρ του δηµοσίου χαρακτήρα των ΕΛΠΕ και στεκόµαστε απέναντι στην Ιδιωτικοποίηση, ώστε να διασφαλίσουµε τους εργαζόµενους, τις θέσεις εργασίας, την ΕΣΣΕ, τις επενδύσεις.
Γι΄ αυτό σχεδιάζουµε δράσεις, όπως επαφές µε ∆ιοίκηση, Μετόχους, ΤΑΙΠΕ∆, Υπουργείο, Πολιτικά Κόµµατα, Εργατικά Κέντρα, Οµοσπονδία, ΓΣΕΕ και ∆ήµους, καθώς και πρόσληψη Νοµικής Κάλυψης, Συνέντευξη Τύπου και απεργιακές κινητοποιήσεις.
Τα θέµατα Υγιεινής και Ασφάλειας είναι και θα είναι προτεραιότητα για το Σωµατείο µας, όπως και οι προσλήψεις που άµεσα θα προχωρήσουν αφού ορίστηκαν Εκπρόσωποι του ΠΣΕΕΠ στις Επιτροπές Προσλήψεων.

• ∆ιπλωµατούχοι Χηµικοί Μηχανικοί για ΒΕΑ & ΒΕΕ : Πέππας Χρήστος
• ∆ιπλωµατούχοι Χηµικοί Μηχανικοί για ΒΕΘ : Οφθαλµίδης Παναγιώτης
• ∆ιπλωµατούχοι Μηχανολόγοι Μηχανικοί για ΒΕΑ, ΒΕΕ & ΒΕΘ: Παπαγιαννόπουλος Κώστας
• ∆ιπλωµατούχοι Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί για ΒΕΑ & ΒΕΕ: Οφθαλµίδης Παναγιώτης
• Πτυχιούχοι Χηµικοί για ΒΕΑ & ΒΕΕ : Πέππας Χρήστος
• Τεχνίτες Συντήρησης Οργάνων και Ηλεκτρολόγοι : Παπαγιαννόπουλος Κώστας
• Τεχνίτες Συντήρησης - Μηχανοτεχνίτες : Πέππας Χρήστος. 

Το Πρόγραµµα ∆ράσης 2018-2021 επισυνάπτεται στο σύνολό του και είναι στη διάθεση όλων των συναδέλφων στα κατά τόπους γραφεία του και στην ιστοσελίδα του ΠΣΕΕΠ.

                Το ∆.Σ. του ΠΣΕΕΠ όρισε τους τρεις εκπροσώπους µας στο Υπηρεσιακό Συµβούλιο (Τακτικοί: Κοσµέτος Κοσµάς, Πέππας Χρήστος και Καρυοφύλλης Μάριος και Αναπληρωµατικοί: Θεοτόκης Σπύρος, Μουστακούδης Αναστάσιος και Κανέλλος Ιωάννης).

               Ορίστηκαν στο ΤΑΑΤ τα µέλη του ∆.Σ. (ένα από κάθε παράταξη) που µαζί µε τα εκλεγµένα µέλη του, θα αποτελέσουν το νέο ∆.Σ. του ΤΑΑΤ. Στη συνέχεια ορίστηκαν και συγκροτήθηκαν οι υπόλοιπες Επιτροπές που προβλέπονται από το Καταστατικό του ΠΣΕΕΠ.

                 Επίσης στα πλαίσια της προσπάθειας που ξεκινήσαµε για εξορθολογισµό των εξόδων του Σωµατείου, αποφασίστηκε η παύση της ενοικίασης της κατοικίας για τον Πρόεδρο του ΠΣΕΕΠ και η δωρεά της οικοσυσκευής στο Ίδρυµα Φωλιά (Πυρουνάκειο) στην Ελευσίνα.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

                 Μετά από ένα χρόνο αδράνειας και ατονίας του απερχόµενου Προεδρείου, είµαστε υποχρεωµένοι να επιλύσουµε σε σύντοµο χρονικό διάστηµα µια σειρά από ζητήµατα που άπτονται της καθηµερινότητας των εργαζοµένων αλλά και της Συλλογικής Σύµβασης Εργασίας.

                 Σας καλούµε να σταθείτε δίπλα στο Σωµατείο και να κλείσετε τα αυτιά σας στις κραυγές και στους ψιθύρους αυτών που επιθυµούν να οδηγήσουν για προσωπικούς λόγους το Συνδικάτο στη Σκύλα και τη Χάρυβδη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου