Σάββατο, 28 Απριλίου 2018

Scripta manent, τα γραπτά μένουν, για να αποκαλύπτουν τη συνεχιζόμενη κλιματική απάτη.

Από το greeklignite.blogspot.gr
Εδώ και αρκετά χρόνια η κλιματική προπαγάνδα μας βομβαρδίζει με "ειδήσεις" πως "η Αρκτική ζεσταίνεται με πρωτόγνωρους ρυθμούς", "οι πάγοι λιώνουν", "ο Αρκτικός Ωκεανός θα είναι ελεύθερος στη ναυσιπλοΐα", "οι πολικές αρκούδες λιμοκτονούν" κι άλλες παρόμοιες ανοησίες. Στόχος είναι η διατήρηση κλίματος ανησυχίας στον παγκόσμιο πληθυσμό, έτσι ώστε να επιβληθεί πιο εύκολα ένας παγκόσμιος φόρος "για τη σωτηρία του κλίματος". Ακριβώς ..
όπως η παπική εκκλησία πουλούσε πριν μερικούς αιώνες τα "συγχωροχάρτια" και γέμιζε τα σεντούκια του Βατικανού, μέχρι που ο Λούθηρος, ο Καλβίνος και κάποιοι ακόμα τη σιχάθηκαν κι έφτιαξαν το κίνημα των Διαμαρτυρόμενων. 

Υπάρχει διαπλανητικά μια μεγάλη ομάδα επιστημόνων που τροφοδοτεί με το αζημίωτο την κλιματική παράνοια, καθώς τα κρατικά κονδύλια, δηλαδή τα λεφτά των φορολογούμενων, ρέουν άφθονα σε "κλιματική έρευνα" και μάλιστα συχνά μέσω ΜΚΟ, που ως γνωστό είναι τα αρχικά για το "Μπίζνες Καλά Οργανωμένες". Ευτυχώς ωστόσο υπάρχουν οι παλιές εφημερίδες, που πλέον κάποιες έχουν ψηφιοποιηθεί και είναι προσβάσιμες στο διαδίκτυο, για να αποκαλύπτουν τη συνεχιζόμενη ψευδολογία. Αν π.χ. ανατρέξει κάποιος στην ψηφιακή συλλογή της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Αυστραλίας μπορεί να εντοπίσει το απόσπασμα της εικόνας, που προέρχεται από τη Newcastle Morning Herald της 18ης Φεβρουαρίου 1952 κι αναφέρεται στο "λιώσιμο των πάγων της Αρκτικής ζώνης, που γίνεται με εκπληκτικό κι ανεξήγητο ρυθμό κι απειλεί να ανυψώσει τη στάθμη των θαλασσών, πλημμυρίζοντας τις παράκτιες και λιμενικές ζώνες". Το απόσπασμα δημοσιεύτηκε στο realclimatescience.com.

Από τότε έχουν περάσει 66 χρόνια, ο "εκπληκτικός ρυθμός" του 1952 δεν τα κατάφερε να λιώσει τους πάγους, οι οποίοι χαίρουν άκρας υγείας, τα λιμάνια δεν πλημμύρισαν, ούτε καν η Βενετία δεν βούλιαξε ποτέ, οι πολικές αρκούδες γεμίζουν πλαγιές "σαν κοπάδια προβάτων", στην Ανταρκτική εντοπίζουν "ξαφνικά" το 2018 ένα "άγνωστο" κοπάδι 1,5 εκατ. πιγκουίνων και η ζωή συνεχίζεται.Η θερμοκρασία στην Αρκτική αυξάνεται και μειώνεται "κυκλικά" και ανάλογα με τα ...
ρεύματα των ωκεανών, ανεξάρτητα απ' τις εκπομπές "αερίων του θερμοκηπίου", όπως δείχνει πολύ χαρακτηριστικά το διάγραμμα για το μετεωρολογικό σταθμό του Ρέυκιαβικ της Ισλανδίας. Το διάγραμμα προέρχεται απ' το Goddard Institute for Space Studies της NASA και με την πρώτη ματιά δείχνει ρυθμό ανόδου της θερμοκρασίας στη δεκαετία 1920-1930 εντελώς παρόμοιο με αυτόν απ' το 1997 μέχρι το 2010, ενώ ενδιάμεσα, απ' το 1940 μέχρι το 1980, μεσολάβησε μια μακρά περίοδος μείωσης των θερμοκρασιών, ακριβώς αυτή που έκανε όλους να μιλούν τότε για επερχόμενη νέα περίοδο παγετώνων.Αντίθετα, οι ανθρωπογενείς εκπομπές CO2 ουσιαστικά ξεκινούν τη μεγάλη αύξηση μετά το 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο και το διάγραμμα θερμοκρασιών του Ρέυκιαβικ δείχνει πως δεν σχετίζεται σε τίποτα με το διάγραμμα εκπομπών CO2. Τι ήταν αυτό που ζέστανε την Ισλανδία ταχύτατα απ' το 1920 μέχρι το 1930, που ουσιαστικά οι ανθρωπογενείς εκπομπές ήταν απειροελάχιστες μπροστά στις τωρινές;

Επιπλέον, πολύ μεγάλο μέρος της τωρινής "υπερθέρμανσης" αποδίδεται από όλους στο εντελώς φυσικό φαινόμενο El Niño, την υπερθέρμανση του Ειρηνικού, φαινόμενο που έχει καταγραφεί αιώνες πριν τη βιομηχανική εποχή. Όταν λοιπόν διαβάζετε "ειδήσεις" για "κλιματική αλλαγή" κι όταν ακούτε πολιτικούς να μιλούν για "κλιματική αλλαγή", κρύψτε καλά το πορτοφόλι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου