Παρασκευή 27 Απριλίου 2018

Η παγκόσμια ημέρα ΕΑΥ 2018 φέρνει στο προσκήνιο την ασφάλεια και την υγεία των νέων εργαζομένων

Από το osha.europa.eu
Φέτος η 28η Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρα για την Ασφάλεια και την Υγεία στην Εργασία, σηματοδοτεί την έναρξη μιας παγκόσμιας εκστρατείας για τη βελτίωση της ασφάλειας και της υγείας των νεαρών εργαζομένων και την εξάλειψη της παιδικής εργασίας.

Οι νέοι συγκαταλέγονται στις πλέον ευάλωτες ομάδες εργαζομένων, καθώς έχουν μικρή εμπειρία από τη ζωή και μικρή εργασιακή πείρα. Έχουν περισσότερες..
πιθανότητες να πάθουν σοβαρά ατυχήματα και να υποστούν βία ή παρενόχληση στον χώρο εργασίας, η δε προστασία τους αποτελεί προτεραιότητα για την ΕΕ.

Πώς θα δημιουργήσουμε μια νέα γενιά ασφαλών και υγειών εργαζομένων; Το ειδικό άρθρο στο ιστολόγιό μας προτείνει ορισμένες στρατηγικές αποδεδειγμένης αποτελεσματικότητας, όπως η ένταξη της επαγγελματικής ασφάλειας και της υγείας ως μάθημα στην εκπαίδευση.

Στις 28 Απριλίου γιορτάζουμε επίσης την παγκόσμια ημέρα μνήμης για τα θύματα εργατικών ατυχημάτων, προς τιμήν των εργαζομένων που χάνουν τη ζωή τους ή τραυματίζονται στον χώρο εργασίας κάθε χρόνο. Είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για να προωθήσουμε την αποτελεσματική διαχείριση των θεμάτων ασφάλειας και υγείας και να τονίσουμε τη σημασία της ενεργού συμμετοχής των εργαζομένων στην πρόληψη των κινδύνων. Μάθετε περισσότερα για το θέμα.

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της ΔΟΕ για την Παγκόσμια Ημέρα για την Ασφάλεια και την Υγεία στην Εργασία 

Συμβουλευθείτε την ενότητα του EU-OSHA σχετικά με τους νέους και την ασφάλεια και την υγεία στον χώρο εργασίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου