Τετάρτη 25 Απριλίου 2018

ΗΠΑ: Νέα αύξηση στα αποθέματα πετρελαίου των ΗΠΑ – Ρεκόρ και στις εξαγωγές

Από το worldenergynews.gr
Τα αποθέματα αργού πετρελαίου και βενζίνης στις ΗΠΑ αυξήθηκαν απροσδόκητα την περασμένη εβδομάδα, παρά το γεγονός ότι οι εξαγωγές έφτασαν σε υψηλά επίπεδα, σύμφωνα με έκθεση της ΕΙΑ την Τετάρτη 25/4/2018, στα οποία επισημαίνεται η ανησυχία  για την υπερπροσφορά.

Τα αποθέματα αυξήθηκαν κατά 2,2 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα έως τις 20 Απριλίου, σε σύγκριση με..
τις προσδοκίες για μείωση 2 εκατομμυρίων βαρελιών. 

Τα αποθέματα βενζίνης αυξήθηκαν κατά 840.000 βαρέλια, έναντι προβλέψεων σε δημοσκόπηση του Reuters για πτώση 625.000 βαρελιών.

Οι καθαρές εισαγωγές αργού πετρελαίου στις Η.Π.Α. υποχώρησαν την περασμένη εβδομάδα κατά 43.000 βαρέλια ημερησίως, καθώς οι εξαγωγές αυξήθηκαν κατά περίπου 600.000 bpd σε ρεκόρ 2,3 εκατομμυρίων bpd, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΙΑ.

Οι συνδυασμένες εξαγωγές αργού και πετρελαιοειδών σημείωσαν επίσης εβδομαδιαία ρεκόρ στα 8,3 εκατομμύρια bpd, εκ των οποίων περισσότερα από 6 εκατομμύρια bpd προέρχονταν από προϊόντα όπως η βενζίνη και το πετρέλαιο κίνησης. 

Τα αποθέματα αργού στο κόμβο παράδοσης Cushing, Oklahoma, αυξήθηκαν κατά 459.000 βαρέλια, σύμφωνα με την EIA.

Ο ρυθμός παραγωγής διυλιστηρίου μειώθηκε κατά 328.000 μονάδες βάσης και τα ποσοστά χρήσης μειώθηκαν κατά 1,6 ποσοστιαίες μονάδες στο 90,8% της συνολικής χωρητικότητας.

Τα αποθέματα αποσταγμάτων, τα οποία περιλαμβάνουν πετρέλαιο ντίζελ και πετρέλαιο θέρμανσης, μειώθηκαν κατά 2,6 εκατομμύρια βαρέλια, έναντι προσδοκιών για υποχώρηση 861.000 βαρελιών.

Η συνολική παραγωγή αργού πετρελαίου της Η.Π.Α. συνέχισε να αυξάνεται, την περασμένη εβδομάδα και ανήλθε  στα 10,59 εκατομμύρια bpd. 

"Η παραγωγή  των ΗΠΑ θα συνεχίσει να αυξάνεται καθ 'όλη τη διάρκεια του χρόνου", δήλωσε ο Phillip Streible, αναλυτής της RJO Futures στο Σικάγο, ο οποίος επεσήμανε ότι το πετρέλαιο θα μπορούσε να δοκιμάσει 65 δολάρια το βαρέλι στο εγγύς μέλλον. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου