Τρίτη 20 Μαρτίου 2018

Σε ένα μικρό πετρελαϊκό πεδίο στην Οκλαχόμα "στοιχηματίζουν" τώρα οι μεγάλοι παραγωγοί

Από το worldenergynews.gr
To “παιχνίδι” του πετρελαίου στην Οκλαχόμα προσελκύει περισσότερες γεωτρήσεις και επενδύσεις, καθώς η άνοδος της παραγωγής σχιστόλιθου από τα νεότερα φρεάτια είναι δελεαστική για τις εταιρείες  που επιδιώκουν να αυξήσουν την παραγωγή τους πέρα από τη γιγαντιαία λεκάνη Permian στο Τέξας.

Ο σχηματισμός Meramec αποτελεί μέρος της λεγόμενης..
περιοχής STACK - Sooner Trend Anadarko, λεκάνη Canadian και Kingfisher- όπου εταιρείες όπως η Marathon Oil και η Devon Energy αγόρασαν εκτάσεις μετά την πτώση  των τιμών πετρελαίου το 2014.

Οι επενδύσεις αυτές μπαίνουν τώρα στο «παιχνίδι» καθώς τα επίπεδα παραγωγής αυξάνονται και το υψηλό κόστος γης στην Permian έχει ωθήσει παραγωγούς να αναζητήσουν άλλους τομείς για επέκταση.

Η κορυφαία εταιρία η Devon Energy Corp, με έδρα την Οκλαχόμα, αναμένει ότι η παραγωγή STACK θα φθάσει τα 140.000 βαρέλια ισοδύναμου πετρελαίου ημερησίως (boed) μέχρι τα τέλη του 2018, από 107.000 βαλέλια πριν από ένα χρόνο.

Η Devon, η οποία έχει επίσης δραστηριότητες  στην Permian, δήλωσε σε μια παρουσίαση νωρίτερα αυτό το μήνα ότι έχει διαθέσει πάνω από το 95% του προϋπολογισμού του STACK για το Meramec, αν και δεν αποκάλυψε τα ποσά.

Η Marathon Oil Corp που εδρεύει στο Χιούστον ανακοίνωσε  τον περασμένο μήνα ότι έφερε 26 φρεάτια σε σύνδεση βάση το τελευταίο τρίμηνο - σχεδόν το ένα τρίτο όλων των νέων φρεατίων - από 7 πηγάδια πριν από ένα χρόνο. 

Η συνολική παραγωγή της από την Οκλαχόμα αυξήθηκε σε 64.000 βαλβίδες το τέταρτο τρίμηνο, περίπου 42% πάνω σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Οι μικρότεροι παραγωγοί πετρελαίου όπως η Cimarex Energy του Κολοράντο δήλωσε ότι συνεχίζει να χαρτογραφεί το Meramec και να προχωρήσει στην ανάπτυξη της έκτασής του εκεί. 

Η  Jericho Oil του Καναδά σχεδιάζει επίσης δραστηριότητες στην περιοχή.
"
Είμαστε εξαιρετικά ενθαρρυνμένοι με τα αποτελέσματα ... στα Meramec", δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος Jericho Brian Williamson.

Οι χαμηλές τιμές και η υψηλή απόδοση συνέβαλαν στην αύξηση της δραστηριότητας στο Meramec και στον κοντινό σχηματισμό σχιστόλιθου Osage.

Οι διανοίξεις αυξήθηκαν σε 170 το τελευταίο τρίμηνο του 2017, από μόλις 18 στην αρχή του 2015, σύμφωνα με στοιχεία των συμβούλων έρευνας και παραγωγής Rystad Energy NASWellCube. 

Ο αριθμός των τελικών φρεατίων υπερδιπλασιάστηκε τα τελευταία τέσσερα τρίμηνα.

"Το Meramec / Osage όχι μόνο συναγωνίζεται τα μεγάλα πεδία, αλλά ανήκουν σαφώς στις εκτάσεις πρώτης κατηγορίας", λέει ο Per Magnus Nysveen της Rystad, αναφερόμενος σε κορυφαίες λεκάνες όπως η Permian.

Η αμερικανική υπηρεσία πληροφοριών ενέργειας (EIA) βλέπει την παραγωγή από τη λεκάνη του Anadarko, της οποίας η περιοχή STACK είναι μέρος της, να φθάνει τα 493.000 bpd τον Απρίλιο, εξακολουθώντας να επιβαρύνεται με  περισσότερα από 3 εκατομμύρια βαρέλια από την λεκάνη της Permian καθημερινά.

Ωστόσο, η παραγωγή ανά εγκατάσταση στη λεκάνη απορροής αυξήθηκε κατά 8,6% από τον Αύγουστο, σε σύγκριση με αύξηση κατά 6% στην Permian, σύμφωνα με στοιχεία της ΕΙΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου