Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018

Διεθνής έρευνα Redbooth: Στις 11 το πρωί η πιο παραγωγική ώρα στον χώρο εργασίας

Από το bankingnews.gr
Σε μια άκρως ενδιαφέρουσα ανάλυση για την παραγωγικότητα στις ώρες εργασίας έχει εκπονήσει η Priceonomics Redbooth – εταιρία που ασχολείται με την αγορά εργασίας - καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι στις 11 το πρωί είναι η πιο παραγωγική ημέρα στον χώρο εργασίας.

Η Priceonomics Redbooth, έχει δημιουργήσει ένα σύνολο δεδομένων, όπου περιλαμβάνονται πάνω από 1,8 εκατομμύρια έργα και 28 εκατομμύρια εργασίες από τότε που ξεκίνησε το Redbooth. 

Μελετώντας τα ανώνυμα δεδομένα, μπορούμε ..
να μάθουμε ακριβώς πότε είμαστε πιο παραγωγικοί. 
Σε ποια ώρα της ημέρας θα ολοκληρώσουμε τις περισσότερες εργασίες; 

Ποιες ημέρες της εβδομάδας είναι καλύτερες για παραγωγικότητα; Σε ποιους μήνες είμαστε πιο παραγωγικοί και σε ποιες εποχές;

Με βάση τα συμπεράσματα της μελέτης 

1)Η πιο παραγωγική ημερήσια ώρα της ημέρας είναι στις 11 το πρωί όταν ολοκληρώνουμε τις περισσότερες εργασίες (9,7% όλων των εργασιών)
2)Μετά το μεσημέρι, η παραγωγικότητα μας πέφτει - και καταρρέει εντελώς μετά τις 16:00 προς το απόγευμα. 
3)Η πιο παραγωγική ημέρα της εβδομάδας είναι η Δευτέρα (20,4%)
4)Είμαστε λιγότερο παραγωγικοί στο τέλος της εβδομάδας (Παρασκευή, 16,7%) και δεν εκπλήσσει, δεν γίνονται σχεδόν τίποτα τα σαββατοκύριακα (Σάββατο + Κυριακή, 4,7%)
5)Το υψηλότερο ποσοστό εργασιών ολοκληρώθηκε τον Οκτώβριο (9,5%). 
Το χαμηλότερο ποσοστό εργασιών ολοκληρώθηκε τον Ιανουάριο (7,2%)
6)Ο χειμώνας (22,8%) είναι μακράν η λιγότερο παραγωγική εποχή.

Στο μεγάλο δείγμα της Redbooth έχει συμπεριληφθεί η εργασία που ξεκινάει άτυπα στις 7:00 το πρωί και τελειώνει άτυπα στις 17:00 το απόγευμα καθώς και κάποιες περιπτώσεις όπου η εργασία ξεκινάει από το απόγευμα έως το βράδυ. 

Το ποσοστό των εργασιών που ολοκληρώθηκαν αποτελεσματικά (9,7%) κορυφώνεται στις 11 το πρωί - λίγο πριν το τυπικό άτομο πάρει μεσημεριανό γεύμα. 

Μεταξύ 11:00 και 13:00 υπάρχει μεγάλη πτώση στην παραγωγικότητα (πιθανότατα, λόγω του μεσημεριανού γεύματος) και μετά το 13:00, η παραγωγικότητα δεν επιστρέφει ποτέ στο αποκορύφωμά της, επιβεβαιώνοντας ότι η "μεσημεριανή βουτιά" είναι πραγματική!

Σε ποιες ημέρες της εβδομάδας οι άνθρωποι ολοκληρώνουν τις περισσότερες εργασίες;
Το μεγαλύτερο ποσοστό εργασιών (20,4%) ολοκληρώνεται την Δευτέρα. 

Η Τρίτη (20,2%) βρίσκεται λίγο πίσω - και μετά από αυτή την ολοκλήρωση των εργασιών τα ποσοστά υποχωρούν καθώς πλησιάζει το το Σαββατοκύριακο.

Μόνο το 16,7% των καθηκόντων ολοκληρώθηκε τις Παρασκευές, καθιστώντας την Παρασκευή σχεδόν 20% λιγότερο παραγωγική από τη Δευτέρα. 

Περίπου το 4,7% των εργασιών της εβδομάδας πραγματοποιείται Σάββατο και Κυριακή.
Μελέτες έχουν δείξει ότι το 81% των εργαζομένων την Κυριακή τους δημιουργείται ένα συναίσθημα φόβου για την νέα εργάσιμη εβδομάδα. 

Σε ποιο μήνα ολοκληρώνουν οι περισσότεροι οι εργασίες;

Στην μελέτη καταγράφεται μια αρκετά σημαντική διαφορά στο ποσοστό των εργασιών που κάνουμε ανά μήνα.

Τους μήνες Σεπτέμβριο (8,8%), Οκτώβριο (9,5%) και Νοέμβριο (9%) σημειώνονται τα υψηλότερα ποσοστά.

Μόνο  το 7,2% των ετήσιων εργασιών μας ολοκληρώνουμε τον Ιανουάριο, αυτό το ποσοστό είναι 25% λιγότερο παραγωγικό από τον Οκτώβριο.

Αυτό μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι στην αρχή κάθε έτους συνήθως καθορίζονται οι στόχοι, όχι η ολοκλήρωσή τους - και καθώς πλησιάζουμε το τέλος του έτους, αγωνιζόμαστε για να κάνουμε τα πάντα για να πετύχουμε τους στόχους. 







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου