Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2018

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΣΕΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠO ΤΗΣ Ε.Ε ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ. ΕΠΑΝΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΟΥ EU-OSHA

Από το gsee.gr
Τον ασφυκτικό μνημονιακό κλοιό στον οποίο βρίσκονται οι έλληνες εργαζόμενοι έθεσε η ΓΣΕΕ στην Επίτροπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την απασχόληση και τα κοινωνικά δικαιώματα, στο περιθώριο των συνεδριάσεων του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Υγεία και την Ασφάλεια στην Εργασία, που πραγματοποιήθηκαν στο Μπιλμπάο της Ισπανίας.

Η Συνομοσπονδία, μέσω του εκπροσώπου της Ανδρέα Στοϊμενίδη, ο οποίος εξελέγη στο Προεδρείο του Οργανισμού, τόνισε ..
στην Επίτροπο της Ε.Ε Marianne Thyssen, την κατάσταση που επικρατεί στην αγορά εργασίας στη χώρα μας, με ιδιαίτερη αναφορά στην κατάργηση των διαπραγματεύσεων για τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, στις μεγάλες μειώσεις μισθών, στην αύξηση της φορολογίας και των ασφαλιστικών εισφορών με παράλληλη αποδυνάμωση της υγειονομικής περίθαλψης, στην ανασφάλιστη εργασία και φυσικά στο μείζον πρόβλημα της ανεργίας.

Με αφορμή την έκδοση της Ε.Ε για τον άξονα περί κοινωνικών δικαιωμάτων, ο εκπρόσωπος της Συνομοσπονδίας ζήτησε η έκδοση να περιλαμβάνει επιτέλους και τους έλληνες εργαζόμενους.

Μετά από διαβούλευση των εκπροσώπων της εργατικής πλευράς, αποφασίστηκε το ετήσιο συνέδριο των Ευρωπαϊκών Συνδικάτων για θέματα Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία, να γίνει το Σεπτέμβριο του 2018 στην Αθήνα, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση για τη ΓΣΕΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου