Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2018

Αισιοδοξία στον OPEC για την ανάκαμψη στην αγορά πετρελαίου

Από το naftikachronika.gr
Σε εξισορρόπηση της ζήτησης και της προσφοράς πετρελαίου φαίνεται να ελπίζει ο OPEC, μέχρι και το τέλος του 2018, κυρίως λόγω της αύξησης της παγκόσμιας ζήτησης πετρελαίου.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη μηνιαία έκθεση που εξέδωσε ο OPEC, κατά το μήνα..
Δεκέμβριο, αναμένεται αύξηση της ζήτησης κατά 1,51 εκ. βαρέλια ανά ημέρα για το 2018, συνεχίζοντας το ανοδικό σερί του προηγούμενου έτους, διαμορφώνοντας την τελική ζήτηση πετρελαίου στα 98,45 εκ. βαρέλια ανά ημέρα.

Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη έκθεση, η αύξηση της ζήτησης οφείλεται κυρίως στις αυξημένες μεταφορές καθώς και στην ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας, η οποία αναμένεται πως θα πυροδοτήσει ακόμη μεγαλύτερη αύξηση της ζήτησης πετρελαίου στις βιομηχανίες αλλά και στον τομέα των κατασκευών.

Επιπλέον, στην εξισορρόπηση της αγοράς αναμένεται να συνεισφέρει θετικά και η μείωση κατά 133.000 βαρέλια ανά ημέρα της παραγωγής πετρελαίου από την Αγκόλα, τη Σαουδική Αραβία, τη Βενεζουέλα και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η οποία πραγματοποιήθηκε το περασμενο Νοέμβριο.

Σημειώνεται πως τα κράτη- μέλη του OPEC καθώς και τρίτες ώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, συμφώνησαν κατά τον προηγούμενο μήνα στην επέκταση της συμφωνίας για τον περιορισμό της παραγωγής πετρελαίου μέχρι και το τέλος του 2018. Στόχος της συγκεκριμένης συμφωνίας είναι η μείωση των διαθέσιμων αποθεμάτων αργού πετρελαίου, ελπίζοντας ότι με αυτόν τον τρόπο θα επέλθει εξισορρόπηση στην αγορά και κατά συνέπεια αύξηση της τιμής του αργού πετρελαίου.

Φωτό: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου