Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018

Η Lukoil αγοράζει το πρώτο ιρακινό πετρέλαιο από το Kirkuk - Από το Ceyhan στην Ιταλία 600.000 βαρέλια

Από το worldenergynews.gr
Το πρώτο φορτίο του ιρακινού αργού Kirkuk από τη στιγμή που ξεκίνησε η ροή του τελευταίου μήνα πωλήθηκε στη Litasco, ελβετικό εμπορικό σκέλος της ρωσικής Lukoil,σύμφωνα με τα στοιχεία παρακολούθησης πλοίων και ναυτιλιακά έγγραφα που επικαλείται το Reuters.

Το δεξαμενόπλοιο Rava, φορτωμένο με περίπου 600.000 βαρέλια πετρελαίου από το Kirkuk, έφυγε από το τουρκικό λιμάνι Ceyhan στις 10 Δεκεμβρίου για την μονάδα διύλισης της Lukoil στην Ιταλία, σύμφωνα με τα στοιχεία του Refinitiv Eikon.

Η Litasco προγραμματίζεται να..
παραλάβει δύο επιπλέον φορτία πετρελαίου από το Kirkuk το Δεκέμβριο, δήλωσε τοπικός ναυτιλιακός πράκτορας.

Το Ιράκ επανέλαβε τις εξαγωγές πετρελαίου από το Kirkuk το Νοέμβριο καθώς η νέα κυβέρνηση στη Βαγδάτη προχώρησε σε μια προσωρινή συμφωνία με την ημιαυτόνομη περιοχή του Κουρδιστάν. Οι ροές είχαν σταματήσει ένα χρόνο νωρίτερα εξαιτίας προβλημάτων μεταξύ της κεντρικής κυβέρνησης και του Erbil.

Η αμερικανική κυβέρνηση είχε ζητήσει την επανέναρξη των ροών για να αντιμετωπίσει την έλλειψη ιρανικού αργού στην περιοχή, αφού η Ουάσιγκτον επέβαλε νέες κυρώσεις στην Τεχεράνη.

Οι ροές συνεχίστηκαν σε περίπου 50.000-60.000 βαρέλια την ημέρα (bpd). Πριν από τον τερματισμό τον Οκτώβριο του 2017, περίπου 300.000 bpd του πετρελαίου Kirkuk διοχετεύονταν μέσω της Τουρκίας στις διεθνείς αγορές.

Περίπου 185.000 μονάδες βάσης έχουν σχεδιαστεί για να τροφοδοτούν τα ιρακινά διυλιστήρια.

Την περασμένη εβδομάδα, ο υπουργός πετρελαίου του Ιράκ δήλωσε ότι η παραγωγή του Kirkuk ήταν περίπου 400.000 bpd. Από αυτό, περίπου 100.000 bpd απορρέουν από το Τσεϊχάν, σύμφωνα με αξιωματούχους του ιρακινού υπουργείου πετρελαίου.

Η Lukoil είναι σημαντικός παίκτης στο Ιράκ, όπου παράγει περίπου 400.000 μονάδες βάσης στο πετρελαϊκό πεδίο West Qurna-2.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου