Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2018

Ανακοίνωση ΠΣΕΕΠ για ενέργειες σίτισης

Από το pseep.gr
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Στα πλαίσια της απόφασης για τριετή δράση του Σωµατείου µας σε θέµατα Υγιεινής και Ασφάλειας, πραγµατοποιήθηκαν µία σειρά από συντονισµένες ενέργειες µε στόχο την παροχή ασφαλούς και υψηλής ποιότητας φαγητού στους εργαζόµενους.

Από τις 24/5/18 ενηµερώσαµε µε επιστολή την ∆ιοίκηση της Εταιρείας για τα προβλήµατα στη σίτιση των εργαζοµένων, το µέγεθος των οποίων αναδείξαµε µε τη συµβολή της ανεξάρτητης ελεγκτικής εταιρίας AG Αdvent AE η οποία πραγµατοποίησε τρεις ελέγχους στις 29/5 στις ΒΕΑ, στις 01/06 στις ΒΕΕ και στις 7/6 στις ΒΕΘ. Παράλληλα µετά ..
από πρόσκληση µας επισκέφτηκε για έλεγχο στις εγκαταστάσεις µας και αρµόδιο κλιµάκιο του ΕΦΕΤ στις αρχές του Ιουνίου. Η διοίκηση της Εταιρείας από την πλευρά της κάλεσε την TUV Austria Hellas για την υγειονοµική επιθεώρηση.

Τα ευρήµατα όλων των παραπάνω ελέγχων είχαν σαν αποτέλεσµα την αποµάκρυνση της εταιρείας "Special Eδέσµατα" λόγω µη συµµόρφωσης µε το συµφωνηµένο χρονοδιάγραµµα ενεργειών για την επίλυση των ζητηµάτων υγιεινής και την ανάθεση της σίτισης των εργαζοµένων στις ΒΕΘ στην εταιρεία ΤΟΠ ΚΡΑΦΤ ΑΕ.

Στην εταιρεία "Αposto Catering", παρατάθηκε η δοκιµαστική περίοδος κατά τρεις επιπλέον µήνες ώστε να υπάρχει πληρέστερη αξιολόγηση της τήρησης των συµβατικών υποχρεώσεων του αναδόχου και της ποιότητας των παρεχόµενων υπηρεσιών.

Από την πλευρά της, η ∆ιοίκηση της Εταιρίας δεσµεύτηκε ότι στο ίδιο χρονικό διάστηµα θα αναβαθµίσει τις εγκαταστάσεις της όπου κρίθηκε απαραίτητο από τις υγειονοµικές αρχές. 

∆ίδεται δε για πρώτη φορά η δυνατότητα στους εργαζόµενους να καταθέτουν την άποψή τους για την ποιότητα της σίτισης, µέσω της επιστολής - φόρµας "∆ιαδικασία υποβολής και τεκµηρίωσης παραπόνων επί ζητηµάτων σίτισης" που θα µπορούν να υποβάλλουν στις αρµόδιες διευθύνσεις.

Συναδέλφισσες Συνάδελφοι,

Είµαστε αποφασισµένοι να παραµείνουµε πιστοί στη θέση µας για βελτίωση της καθηµερινότητας των εργαζοµένων στο σοβαρότατο θέµα της σίτισης. ∆εν επαναπαυόµαστε αλλά αντίθετα θα συνεχίσουµε να το παρακολουθούµε στενά µαζί µε τους συναδέλφους που είναι υπεύθυνοι για τις Επιτροπές Εστιατορίου από πλευράς ΠΣΕΕΠ, έτσι ώστε να απολαµβάνουν οι εργαζόµενοι ασφαλές, υγιεινό και υψηλής ποιότητας φαγητό. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου