Κυριακή 3 Ιουνίου 2018

Ένα "δωράκι" 50+ εκατ. ευρώ των Σύριζα/Ανελ στη Deutsche Telekom και λοιπές "φίλιες δυνάμεις".

Από το greeklignite.blogspot.com
Πριν μόλις τρεις μήνες είχα γράψει για την απαράδεκτη κατάσταση με τις αργές συνδέσεις ιντερνέτ, που πωλούνται σε εξωφρενικές τιμές στην Ελλάδα και διαφημίζονται κατά κόρον ως "ασύλληπτες ταχύτητες", χωρίς φυσικά κανείς να ενδιαφέρεται για το πόσο κοστίζουν όλες αυτές οι ατελείωτες διαφημίσεις στον τελικό καταναλωτή. Τώρα έχουμε μια νέα ..
χνολογική υστέρηση σε σχέση όχι με την Ιαπωνία ή τις ΗΠΑ, αλλά π.χ. τη γειτονική μας πολύ Βαλκανική Ρουμανία.

Με την ΥΑ ο Σύριζα αποφάσισε να επιδοτήσει με κουπόνι καταναλωτές για ν' αγοράσουν τις συνδέσεις ιντερνέτ "ασύλληπτης" ταχύτητας των 100Mbps, αυτές ακριβώς που μένουν απούλητες λόγω πιθανόν των εξωφρενικών τιμών στις οποίες πωλούνται. Αντί η κυβέρνηση να βάλει τάξη σε μια αγορά που μοιάζει τόσο με καρτέλ, που ακόμα και βουλευτής της ΝΔ έκανε σχετική ερώτηση, αντί να καλέσει την αρμόδια ΕΕΤΤ να κάνει ελέγχους τιμών για αισχροκέρδεια σε βάρος των καταναλωτών, αποφάσισε να μοιράσει κουπόνια στους ιθαγενείς. Το κουπόνι δίνει στον "τυχερό" επιδότηση 13€ το μήνα για συμβόλαιο 24 μηνών και εφάπαξ 48€ επιδότηση του κόστους σύνδεσης για διαδικτυακή σύνδεση υπερυψηλής ταχύτητας 100Mbps και άνω, (Superfast Broadband ή SFΒΒ Υπηρεσίες). Η σύνδεση πρέπει να είναι "άμεσα αναβαθμίσιμη σε 1Gbps", οπότε μην απορήσετε αν δείτε ξαφνικά τέτοια στοχευμένη διαφήμιση στην τηλεόραση.

Η πολιτική αυτή της κυβέρνησης δεν λύνει κανένα πρόβλημα των πολιτών και συμβάλλει στη διαιώνιση επιπέδων τιμών ληστρικών για τους καταναλωτές. Όταν το ίδιο προϊόν πωλείται στη Ρουμανία στο 15-20% της τιμής στην Ελλάδα, προφανώς δεν είναι τα 13€ που λείπουν απ' τους καταναλωτές, είναι όλο το υπόλοιπο μέρος της χρέωσης.

"Η δράση αφορά στην παροχή σύνδεσης στο διαδίκτυο με υπερυψηλή ταχύτητα στους πολίτες (ωφελούμενους) που κατοικούν σε περιοχές, όπου αναπτύσσονται με ιδιωτικές επενδύσεις υποδομές, ικανές να προσφέρουν τέτοιες υπηρεσίες" λέει η ΥΑ και φυσικά οι περιοχές αυτές δεν καλύπτουν όλη τη χώρα. Καμιά έκπληξη δεν θα προκαλέσει αν οι "ωφελούμενοι" εντοπιστούν στα Βόρεια και τα ΝΑ προάστεια της Αθήνας, το ίδιο έχει συμβεί ήδη και με τους φορτιστές ηλεκτρικών οχημάτων. Καθαρά ταξικές πολιτικές από μια δήθεν "πρώτη φορά αριστερή" κυβέρνηση.

Όταν η χώρα έχει ξεπουλήσει τον δημόσιο ΟΤΕ, που μπορούσε να πάει σ' όλη την επικράτεια, τώρα παρακολουθεί τους ιδιώτες να επεκτείνουν δίκτυα στις περιοχές που θεωρούν πώς θα τους διασφαλίσουν κερδοφορία και δεν έχει τη δυνατότητα ν' ασκήσει εθνική πολιτική. Κι ακριβώς το ίδιο προσπαθούν εδώ και 18 χρόνια να κάνουν με την αγορά ηλεκτρισμού, που ήδη έχει γεμίσει αεριτζήδες, αλλά σε λίγα χρόνια θα έχουν μείνει μόνο οι πολυεθνικοί ισχυροί όμιλοι. Οπότε πλέον θα παίρνουμε τηλέφωνο απ' τη Deutsche Telekom, ρεύμα μάλλον απ' την Engie (η πρώην Gaz de France, που ήδη έχει παρουσία στην Ελληνική αγορά) και το νερό φαίνεται να το γλιτώνουμε για το άμεσο μέλλον. 

"Βασικός στόχος της δράσης είναι η αύξηση ζήτησης υπηρεσιών υπερυψηλής ταχύτητας από ιδιώτες" λέει η ΥΑ, αλλά οι ιδιώτες δεν χρειάζονται ένα κράτος-πατερούλη να τους λέει τι υπηρεσίες θέλουν, χρειάζονται μόνο ένα κράτος που θα ρυθμίζει την αγορά προς όφελος των πολιτών κι όχι των πολυεθνικών. Αυτό το κράτος δεν το εξασφάλισαν προφανώς οι συνδαιτυμόνες των Χριστοφοράκων, αλλά δεν το εξασφαλίζουν και οι "πρώτη φορά αριστεροί".

Η ΥΑ μας λέει επίσης πως "κάθε ενδιαφερόμενος θα μπορεί, μέσω της ιστοσελίδας της Δράσης, να ενημερωθεί αν στη διεύθυνση ενδιαφέροντός του, προσφέρονται (ή προγραμματίζεται να προσφέρονται) SFΒΒ Υπηρεσίες" και "η ισχύς της παρούσας ορίζεται από τη δημοσίευσή της", αλλά στις 3/6 η ιστοσελίδα της δράσης δεν είναι διαθέσιμη, η λειτουργία της προφανώς παραπέμπεται στις Ελληνικές καλένδες. Δεν είναι δεξιοί, είναι απλώς αδέξιοι.

Ο προϋπολογισμός της δράσης αποτελεί 100% δημόσια δαπάνη, χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων με εθνικούς πόρους κι αν τα λεφτά τελειώσουν χωρίς την κάλυψη του συνόλου των ωφελούμενων πολιτών που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον συμμετοχής στη δράση, προβλέπεται δυνατότητα να αυξηθεί ο προϋπολογισμός χωρίς να μπαίνει κάποια οροφή. Τα 50 εκατ. ευρώ θα γίνουν 50+ κι αν βρεθούν π.χ. 500 χιλ. ενδιαφερόμενοι για το κουπόνι, οι πάροχοι θα ξεκοκαλίσουν για τα καλά το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Τι είπαμε πως είναι αποικία;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου