Πέμπτη 12 Απριλίου 2018

Η Sinopec σχεδιάζει αναδιάρθρωση του διυλιστηρίου και περιορίζει τις εισαγωγές πετρελαίου από τη Σ. Αραβία

Από το worldenergynews.gr
Η Sinopec Corp σχεδιάζει  κλείσει το μεγαλύτερο διυλιστήριο της για συντήρηση  τον Μάιο και τουλάχιστον και τουλάχιστον τέσσερα ανεξάρτητα εργοστάσια παραγωγής πετρελαίου προχωρούν σε αναθεώρηση,, περιορίζοντας τη ζήτηση αργού πετρελαίου της Κίνας.

 Τα νέα έρχονται μετά ..
την ανακοίνωση της Sinopec, του μεγαλύτερου κρατικού διυλιστή της Κίνας, για σημαντικές περικοπές στις εισαγωγές πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας.

 Η εταιρεία Zhenhai Refining and Chemical Company, 460.000 βαρελιών ανά ημέρα (bpd), θα κλείσει από την 1η Μαΐου για συντήρηση 40 ημερών, σε μια γενική επισκευή προγραμματισμένη μία φορά κάθε τέσσερα χρόνια, σύμφωνα με μια πηγή της βιομηχανίας.

 Η γενική επισκευή του Zhenhai, ενός από τους μεγαλύτερους μεταποιητές αργού της Σαουδικής Αραβίας, συμπίπτει με την απόφαση της Sinopec   να μειώσει τις εισαγωγές αργού πετρελαίου από τη Σαουδική Αραβία κατά τη διάρκεια του μήνα.

Τέσσερα ανεξάρτητα διυλιστήρια με συνολική δυναμικότητα επεξεργασίας 200.000 βαρελιών ημερησίως (bpd) – το Shandong Haiyou Petrochemical Group Co, το Tianhong Chemical, το Zhonghai Fine Chemicals και το Rizhao Lanqiao Port Chemicals - βρίσκονται στο στάδιο λήξης, σύμφωνα με τον Ding Xu, αναλυτή του Zibo Longzhong..

 "Οι ανεξάρτητες μονάδες μάχονται με χαμηλότερα περιθώρια, καθώς οι τιμές του αργού πετρελαίου αυξήθηκαν, μειώνοντας τη ζήτηση αργού και οδηγώντας σε περισσότερα προγράμματα συντήρησης", δήλωσε ο Ding.

 Μια έρευνα της Longzhong έδειξε ότι ο δείκτης χρήσης σε 42 ανεξάρτητες εγκαταστάσεις μειώθηκε στο 65% αυτή την εβδομάδα έναντι 67% στις αρχές Ιανουαρίου, πρόσθεσε ο Ding.

 Ένας νέος φορολογικός κανόνας που τέθηκε σε ισχύ τον Μάρτιο με στόχο τον περιορισμό των εικαζόμενων φοροδιαφυγών από ανεξάρτητες εταιρείες, περιόρισε επίσης την διάθεση των μικρών εργοστασίων ραφιναρίσματος για αργό πετρέλαιο, γεγονός που οδήγησε στην άνοδο των δεξαμενών και τη συμφόρηση φορτίου στα λιμάνια του Shandong στα τέλη του περασμένου μήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου