Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018

Η Saudi Aramco ενισχύει τις πετροχημικές δραστηριότητές της

Από το naftikachronika.gr
Ο πετρελαϊκός κολοσσός της Σαουδικής Αραβίας, Saudi Aramco, στοχεύει να επεκτείνει περαιτέρω τις δραστηριότητές του στον πετροχημικό τομέα. Για την επίτευξη του στόχου αυτού η εταιρεία σύναψε πρόσφατα συμφωνία με δύο αμερικάνικες εταιρείες, την CB&I και την Chevron Lummus. Με βάση τους όρους της συμφωνίας, η Saudi Aramco χρησιμοποιώντας την τεχνολογία που διαθέτουν οι δύο αμερικάνικες εταιρείες θα μετατρέπει ένα μέρος του αργού πετρελαίου που παράγει σε χημικά προϊόντα.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του Gulf Business, ο Chief Executive της Saudi Aramco, κ. Amin Nasser δήλωσε ότι ..
η συνεργασία μεταξύ των τριών εταιρειών αφορά στην πιλοτική χρήση της τεχνολογίας των CB&I και Chevron Lummus από την Saudi Aramco τουλάχιστον για τα δύο πρώτα χρόνια, προκειμένου στο μέλλον να μπορεί να γίνει εμπορική εκμετάλλευση της διαδικασίας αυτής για την παραγωγή πετροχημικών προϊόντων.

Τον περασμένο Νοέμβριο η εταιρεία είχε υπογράψει παρόμοια συμφωνία με την Saudi Basic Industries Corp. (SABIC) για την κατασκευή ενός χημικού συγκροτήματος το οποίο θα μετατρέπει το αργό πετρέλαιο απευθείας σε χημικές ουσίες, παρακάμπτοντας το στάδιο της διύλισης. Το εργοστάσιο αυτό αναμένεται να ξεκινήσει τις λειτουργίες του το 2025.

Η Saudi Aramco επιδιώκει να διαφοροποιήσει το χαρτοφυλάκιο των δραστηριοτήτων της και να μην εξαρτάται μόνο από το πετρέλαιο. Η κίνηση αυτή συνδέεται με την απόφαση της εταιρείας να εισαχθεί στο χρηματιστήριο εντός του 2018, προσελκύοντας το ενδιαφέρον μιας μεγάλης γκάμας επενδυτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου