Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018

Humanity Star: Δορυφόρο-«έκπληξη» έθεσε σε τροχιά η Rocket Lab

Από το naftemporiki.gr
H αμερικανική startup Rocket Lab έθεσε σε τροχιά τρεις δορυφόρους για εμπορική χρήση με την εκτόξευση πυραύλου Electron την προηγούμενη εβδομάδα, ωστόσο, όπως προκύπτει, υπήρχε και ένας δορυφόρος- έκπληξη: Το Humanity Star αποτελεί στην ουσία ένα τεχνητό άστρο στον ουρανό, «δημιουργώντας μια κοινή εμπειρία για όλη την ανθρωπότητα».

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Rocket Lab, το Humanity Star έχει σκοπό να λειτουργήσει ως «σημείο εστίασης» για όλη την ανθρωπότητα, καθώς «κάθε άνθρωπος στη Γη θα έχει την ευκαιρία..
να το δει και να το βιώσει. Ο δορυφόρος θα εμφανίζεται ως φωτεινό, λαμπερό αστέρι στον νυχτερινό ουρανό».

Τον δορυφόρο δημιούργησε ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Πίτερ Μπεκ, και έχει σκοπό να «τραβήξει τη ματιά των ανθρώπων προς τα πάνω και να τους ενθαρρύνει να δουν τη μεγαλύτερη εικόνα, πέρα από τα καθημερινά ζητήματα».

«Ασχέτως του πού βρίσκεσαι στον κόσμο, ή του τι συμβαίνει στη ζωή σου, όλοι θα μπορούν να δουν το Humanity Star στον νυχτερινό ουρανό. Ελπίζω ότι όλοι αυτοί που κοιτούν προς τα πάνω, προς αυτό, θα κοιτούν πέρα, στην απεραντοσύνη του σύμπαντος, και θα σκέφτονται λίγο διαφορετικά για τις ζωές, τις πράξεις τους και το τι είναι σημαντικό για την ανθρωπότητα» δήλωσε ο Μπεκ.

Ο δορυφόρος είναι αυτή τη στιγμή σε τροχιά μετά την επιτυχή εκτόξευσή του από τη Νέα Ζηλανδία. Πρόκειται για τον πρώτο σχεδιασμένο και κατασκευασμένο στη Νέα Ζηλανδία δορυφόρο που τίθεται σε τροχιά γύρω από τη Γη. Είναι μια γεωδαισιακή σφαίρα φτιαγμένη από ίνες άνθρακα, με 65 ανακλαστήρες. Περιστρέφεται γρήγορα, αντανακλώντας το φως του ήλιου στη Γη, με αποτέλεσμα η λάμψη του να είναι ορατή από την επιφάνεια του πλανήτη μας με γυμνό μάτι. Πραγματοποιεί μια περιστροφή γύρω από τη Γη κάθε 90 λεπτά.

Το Humanity Star θα είναι σε τροχιά για περίπου εννιά μήνες πριν η τροχιά του αρχίσει να φθίνει, με αποτέλεσμα να πέσει στην ατμόσφαιρα και να καεί. Ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να δει σε πραγματικό χρόνο τη θέση του, μέσω του www.thehumanitystar.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου